Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Ätstörningar

Dagens somriga frukost, och att avslutat ett matmissbruk.

Alltså finns det något så gott som jordgubbar? Jag älskar det verkligen, smaken av jordgubbar och satsumas till frukost. Till det har jag en slags gröt gjord av chiafrön och havregryn med mandelmjölk som sedan står över natten och får svälla. Det är jättegott och man håller sig mätt väldigt länge på saken.

Såg att jag gått ner två kilo nu på morgonen, blev faktiskt glad över den saken. Äter ju nyttigt och kan toalettbesöken är som en klocka numera sen jag slutade äta animaliskt. Så fort jag missköter saken och dricker lite mjölk så ställer det till kaos så jag försöker verkligen att bara tänka på att äta sådant som magen gillar. Alla med IBS förstår nog vad jag menar, det här innerliga tänkandet på vad man får eller inte får äta. Jag försöker läka min mage och tarm.

Jag vet ju orsaken någonstans till att jag hamnade i det här magträsket. Jag har alltid missbrukat mat. Under perioder svällt mig själv, för att andra perioder hetsäta och då ätit allt. För att sedan svälta mig själv, och ja hetsäta. Så klart att magen till sist tagit stryk. Att magen och tarmarna började säga ifrån. Man förstör kroppen av att ha ett matmissbruk och det har jag alltid haft. Mitt förhållande till mat har varit ett sådant hat att det ibland varit svårt för mig att kontrollera det.

När det kommer till matmissbruket jag haft får jag dock säga tack till utmattningssyndromet för det fick mig faktiskt att börja tänka om. Jag missbrukar inte längre mat, utan äter nyttigt och tänker på magen i första hand. Det känns bra och jag mår bra. Jag missbrukar inte maten längre, jag äter och mår bra. Min kropp mår bra av det här, jag håller på att läka min mage och tarmen.

24 Comments

 1. Känner igen mig så mycket i magproblemet. Har själv IBS pga hård kosthållning blandat med för hård träning under en lång period. Tyvärr har min tarm inte blivit vän med mig än men det kommer kanske ;0)

  1. Åh förstår dig precis :(. Undrar om mycket av sånt här faktiskt bidragit till den ökade mängden med människor som har IBS :/. Sorgligt verkligen :/

 2. Skönt att kunna äta nyttigt och gott och må bra med det. Har också problem med magen om jag äter sånt jag inte tål.
  Sv: Nej aldrig testat. Jag äter Niferex och dricker Blutsaft… När jag kommer ihåg att köpa.

 3. mmm så god frukost. Grattis till viktnedgången och till ditt magmående, skönt när man hittar något som fungerar och vad som gör att det inte fungerar.

  Ja jag räknar med många olyckor. Det hör lite till när man slutar med blöja, därför tänkte jag sommaren är en bra och naturlig tid då man ändå inte ha så mkt på sig 🙂

  1. Åh ja jättegott :). Tycker om att äta gott på morgonen och man mår ju bättre av saken :). Visst är det så också, man mår så himla mycket bättre med fungerande mage 🙂

 4. Låter som du fått en sund syn på det hela och det gör mig glad 🙂 Tog tid för mig med men idag är det bättre 🙂 Har en önskan om att äta mer vegansk mat och tänker ta tag i det på riktigt under perioden jag sommarjobbar 🙂

 5. Jag har också fått ändra mina matvanor för att ta mig an mitt matmissbruk och hetsande kring att äta, vilket gör att jag idag mår sååå jäkla bra och inte alls längre är svullen och har ont i tarmarna, som jag i princip varit och haft hela mitt liv tidigare. 🙂 Det är så skönt när man kommer på vad som funkar för en själv!

 6. Jag är mjölkprotein- allergisk och kan tipsa om lupinghurt (yoghurt gjord av matlupin) säljs på Willys och är sjukt god! Mycket godare än yoghurt gjord av havre eller soya 🙂

 7. Jätteintressant att läsa detta tycker jag. Det här med kost är ju en hel vetenskap egentligen. Skönt att du hittar ett sätt som passar dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa