Adderade läppstift av färgen rött och helt rätt idag. Williams fantastiska skola Friskolan Mosaik har nu funnits i 10 år och det firade skolan med konsert och temafest. Det var helt underbart, William och några av hans klasskompisar uppträdde med låten Superheroes av The Script där William spelade bas. Sedan bjöds det på popcorn och korv, jag tog lite popcorn.

Sen var det temafest, något jag verkligen älskar med Friskolan Mosaik, deras otroligt fantastiska Temafester där eleverna visar upp allt det lärt sig under terminen som gått. Den här gången så hade Williams grupp spelat in en film om demokrati och diktatur. Inte bara för att jag är mamma men måste verkligen berömma där. Hur otroligt duktiga barn och ungdomar det är på den skolan.

Efter Temafesten så gick jag och Björn och handlade mat och så åt vi, efteråt kikade vi på lite youtube och sen åkte Björn hem till sig. Jag pratade med Lisa och vips var det kväll igen då. Imorgon har William uppflyttardag och ska testa livet på högstadiet för en dag. Alltså årskurs 7, får faktiskt lite panik. När sjutton blev han så stor så han ska början sjuan?! Jag minns ju när vi fick besöka sjuan. Fast det var visserligen en helt ny skola och hela kommunens alla 6:or slogs samman i fyra olika klasser för att bilda nya klasser i årskurs 7. Det slipper William, något jag såg som en stor bonus när jag sökte plats åt William på Friskolan Mosaik. Jag älskar konceptet med hela skolan och en stor bonus är verkligen att eleverna går med varandra från F-9 och slipper byta klass.

Ja livet alltså, så fort livet går. På ett vis känns det som jag nyss var 13 år och bodde i den lilla byn Orsa och längtade därifrån. Drömmen och bara ta sitt pick och pack och dra, vilket jag också gjorde ett beslut jag aldrig ångrat så här 14 år senare.

14 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: