Lön, räkningar och telefonsamtal.

Så kom lönen in på kontot. Jag är ju anställd inom kommunen och då får man oftast som jag förstått det lön den 27:e. Ibland har jag funderat kring varför? När andra får lön den 25:e så får kommun och tydligen även landstingsanställda vänta i två dagar? Förut sa någon att det berodde på att det annars skulle betalas ut för mycket på samma dag, fast det där kan ju knappast stämma idag? Googlade och tycks inte finnas någon egentlig orsak.

Hur som helst när lönen kommer in så kommer räkningarna och ska betalas. Ibland slår det mig hur mycket som går till räkningar fastän jag dragit ner på så mycket. Men så är det ju med allt.

Jag sitter i telefonen, ska tala med min nya arbetsgivare Falu kommun gällande lön. Då alltså om jag behöver lämna in några uppgifter innan, samt begära att de drar lite extra i skatt som jag bett lön göra i min nuvarande arbetsgivares kommun Borlänge.

William är i Smedjebacken med Björn, sin farmor och faster samt Björns farmor. Vad gör ni idag?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

14 thoughts on “Lön, räkningar och telefonsamtal.

 • 27 juli, 2017 at 12:19
  Permalink

  Ja märkligt att de sätter 37:e, får se vad jag får nu då när jag börjar jobba på tandläkarpraktik

  Reply
  • 29 juli, 2017 at 19:51
   Permalink

   Hehe inte den 37 ;), men 27 :-p ;-). Ja verkar vara så oftast inom kommun och landsting. Spännande hur det blir för dig 🙂

   Reply
 • 27 juli, 2017 at 13:12
  Permalink

  Hade också lön 27e när jag jobbade inom kommunen, så jobbigt för dom flesta av mina kompisar fick ju 25e, haha!

  SV: Om du vill och har tid får du jättegärna ta en titt på vad som kan ha blivit fel i koderna! Hur kontaktar jag dig enklast? 🙂
  Angelica recently posted..Att jobba inom socialpsykiatrin & LSS

  Reply
  • 29 juli, 2017 at 20:26
   Permalink

   Förstår dig precis, jag och Björn (Williams pappa) får på olika dagar och ibland känns det så osynkat :-p

   Reply
 • 27 juli, 2017 at 19:44
  Permalink

  Så gött när man får lönen… ja gött tills allt ska betalas haha =) Men så är det 🙂 Hoppas allt är fint med dig, kram
  NICOLE recently posted..Om..

  Reply
  • 29 juli, 2017 at 19:49
   Permalink

   Haha ja eller hur :-p. Först känner man sig rik och sen bara, jaha det var den lönen 😉

   Reply
  • 29 juli, 2017 at 19:49
   Permalink

   Skönt och skönt ;). Men jag tycker det är bra för då får man tillbaka i alla fall :). Åh samma här 🙂

   Reply
 • 28 juli, 2017 at 15:47
  Permalink

  Jag får lön den 25:e på mitt nuvarande jobb, och på mitt förra också. När jag jobbade på Coop fick jag dock lön den 15:e vilket kändes väldigt knäppt men ändå roligt att inte hamna i den typiska löningshelg-ruschen och sådär.
  sv: Oh, tack för all upplysning!
  Ellen recently posted..Lördagslistan en fredag

  Reply
  • 29 juli, 2017 at 19:45
   Permalink

   Jobbade du inom kommun eller landsting då? Tror det är vanligast med 27:e inom kommun och landsting på andra ställen är det den 25:e. Om 15 är tidigt verkligen :-o.

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: