Dark Mode Off / On
Sjukdomar

A brilliant smile, en Orsakullas besök hos tandläkaren.

Alltså som jag varit nervös det senaste dygnet helt i onödan. Det var tre år sedan jag besöka tandläkaren senast och jag var så klart skiträdd för hål nu igen. Så galet typiskt mig att gå runt och oroa mig för saker, samma för cellprov eller vad nu än det må vara. Men hur som helst jag gick upp i morse och begav mig iväg.

Det är så fint nere på stan här i Falun, så många gamla och vackra hur och jag går privat hos tandläkaren, så huset sitter ihop med denna vackra byggnad. Det är vad jag förstått en gammal bank, men numera är det en restaurang. Tycker det är jättefint där, Åsgatan heter förövrigt gatan som min tandläkare huserar på.

Sen då satte jag mig i väntrummet och djupandades och var nervös. Satt och tänkte hur ogärna jag vill ha hål. Jag är 33 år och har aldrig haft ett hål någonsin, aldrig gjort en lagning och aldrig haft en borr i min mun. Jag tycker det är galet obehagligt att ta bort tandsten också, vilket jag har. Min tur blev det och fick höra ”En exemplarisk mun”, inga antydningar till hål eller något som inte såg bra ut. Hela och friska tänder, jag drog en djup suck av lättnad. Fick ta bort lite tandsten och sen var allt klart, gissa vem som var glad?!

Om ett och ett halvt år ska jag dit igen, det känns jättebra faktiskt. Nu kan jag andas ut och låta den här dagen fortsätta. 33 år utan hål det är bra jobbat.

För er som kanske undrar vad jag använder till mina tänder så ser ni det ovan. Jag köpte nämligen lite nytt igår. Använder alltid munskölj, en tungborste, tandkräm och eltandborste. Självklart använder jag också tandtråd varje dag, och borstar morgon och kväll noggrant. Småäter aldrig utan äter på fasta tidpunkter.

2 Comments

 1. Grattis.
  Du ska vara stolt.
  Nu är bra tänder även något genetiskt, hör ihop med arv…
  jo jag tror faktiskt att det är så. Ärftlighet och god tandskötsel.

  Har Din son lika bra tänder som Du?

  Jag är gräsligt tandläkarrädd och är halvt hysterisk med värsta ångesten.
  Jag har haft okey tänder fram till för nått år sedan, började dricka hemgjort kolsyrat vatten (SodaStream) och plötsligt började jag bita sönder mina tänder… det gick flisor.
  Helt galet.

  1. Tack :D. Absolut det är jag :). Kan nog vara så? William har haft två hål men tror det beror på att han hade tandställning ett tag. Usch det är hemskt när man känner så där :(. Kan tänka mig att det blir så kolsyra är hemskt för tänderna :(. Vet flera som det blivit så där för :(.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: