Dark Mode Off / On
Sjukdomar

Att vakna innan klockan.

Tänk att jag alltid vaknar ungefär en timme innan klockan ska ringa. Jag ligger här och lyssnar på tystheten. Väntar in timmarna innan jag ska kliva ur sängen och börja dagen.

Om det stämmer med väderrapporter så blir det kallt igen idag. Jag föredrar när det inte går under -5 grader men vad man föredrar och vad naturen vill får vi ju inte styra.

Den här veckan har så mycket inbokat att den kommer swisha förbi fort. Finns både för och nackdelar med såna här intensiva veckor. Ett att man åt sysselsatt hela dagarna och det resulterar i snabba dagar. Nackdelen är att inte ha något andrum.

Upplever ofta att våren är så här fullspäckad. Känner ni också igen den saken? Hösten är absolut tung men inte så här full med saker som måste göras i samma utsträckning?

Nej ska sluta fundera nu, det är måndag och för en vecka sedan köpte jag nya glasögon. Jag hoppas de är klara idag, eftersom jag inte får använda linserna ännu. Kanske dessa nya glasögon kommer att kännas annorlunda. Fjorton år gamla glas har gjort sitt också. Märker att de är repiga så ny glas blir nog bra.

När jag hämtar glasögonen, den dagen de nu kommer levereras så ska jag fråga om ögonkoll på linserna. Tänkte ta upp hur flummig läkaren kändes och de två olika bud jag fått från läkarna.

Det är så surt eftersom jag är sådan som får allergi på redan i januari och alltid reagerar på högerögat. Vänster blir aldrig allergisk det är endast höger. Det gör att läkare som läst på om ”normal” allergi inte kan köpa att saken. Men jag har fått bekräftat av astma- och allergiläkare att saken med just allergi är olika. Vissa har som jag allergi på en kroppshalva.

Nej nu ska jag ta och vila innan morgonstunden. Hoppas ni får en fin måndag och start på nya veckan.

10 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: