Dark Mode Off / On
Reklam

Dina tänder, är en del av ditt leende.

Inlägget i samarbete med Tandläkare i Borås.

Jag har många gånger fått höra att jag har en exemplarisk mun, eller som en tandläkare sa till mig för något år sedan ”Jag blir stolt, när jag ser en sådan här mun”. Jag har aldrig haft ett hål i mina tänder. Aldrig behövt tandställning och är nog lite märklig mot andra men jag gillar att borsta tänderna.

Jag börjar morgonen med att borsta mina tänder med min eltandborste, den har timer så jag vet exakt hur länge jag ska borsta varje sida av tänderna. Efteråt så använder jag tungskrapa. På kvällen börjar jag med tandtråd, för att sedan gå över på tandborstning. Ibland om jag ätit fröer eller liknade tar jag även tandstickor för att vara helt säker på att allt kommer bort. Jag avslutar med att skölja munnen med FLUX. Sedan i höstas använder jag även bettskena som jag även där är viktig med att fixa och göra fin varje dag.

Eftersom jag aldrig haft hål är jag rädd för att få just hål. Det här gör att jag går regelbundet till tandläkaren, och uppmuntrar andra att göra detsamma. Visste ni att det blir dyrare om man väntar då är risken att du får göra mer omfattande lagningar, så gå regelbundet så kan du slippa hål. När jag fick erbjudande om att skriva om Tandläkare i Borås kände jag först att undra om det blir fel? Jag bor ju inte där, men så tänkte jag steget längre. Jag vet att några av er som läser bor där i trakten och dessutom tycker jag tandvård är viktigt.

Hur ser det ut för dig? Går du regelbundet till tandläkaren? Har du lätt att få hål? Hade eller har du tandställning?

Inlägget är ett samarbete, men orden och texten är min egen.

6 Comments

  1. Jag har också fått höra att min mun (tänderna) är exemplariska 😀 hihi. Tycker också om att borsta tänderna, sjukt nog ;D men tycker att just tänderna är så viktigt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: