Dark Mode Off / On
Reklam

Låna bilar och miljötänk.

Inlägget är i samarbete med SnappCar.se.

Som ni vet så studerar jag i Västerås sedan i höstas. Det betyder att jag reser dit en gång i månaden och stannar i två dagar varje gång. För att vara där behöver jag bo på hotell. Det är inte helt lätt att ta sig mellan högskolan och hotellet så jag fick upp ögonen för tjänsten Snappcar.

Snappcar erbjuder tjänster på flera städer i landet där de kopplar ihop privatpersoner för att hyra ut bilar. Med det här har SnappCar som mål att minska antalet bilar på vägarna till 2022. Tanken är alltså att när du som privatperson inte behöver din bil kan någon annan låna den. Eller man kan även säga att ni delar på bilen. Hur smidigt och bra låter inte detta?

Jag tänker på all den tid som bilar står efter gatan och inte bli använd. Så hur kunde detta då knytas ihop med mina studier. Jo jag tänkte att det här skulle vara väldigt smidigt. Om jag använder den här tjänsten kan jag ha bil i Västerås och åka mellan högskolan och hotellet och sedan tillbaka till platsen där högskolan ligger och lämna bilen i närliggande kvarter där bilens ägare bor. På så vis kan jag röra mig i Västerås obehindrat utan att kolla upp olika kollektivtrafiklösningar som inte är helt självklara alla gånger.

Den här tjänsten verkar perfekt ur det perspektivet. Har ni testat SnappCar och i så fall vad tycker du?

Inlägget är ett samarbete, men orden och texten är min egen.

4 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: