Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Läraryrket

Tisdagsdag och drömmar.

Jag måste varit rejält trött inatt, sömnen har varit tung och det brukar det aldrig vara för mig annars. Jätteskönt känns det, jag ligger i sängen och försöker vakna för snart startar dagen.

Idag är det nationella prov i matematik för årskurs 6, det betyder en heldag med matematik för eleverna och oss lärare. Det blir säkert jättebra, eller det brukar vara bra efteråt åtminstone.

Efter jobbet ska jag ta mig till Ingarvet och PMU samt Ta till Vara. Jag har köpt en sak från brorsan där, vad får det är får du se när saken är på plats här hemma. Den är mest till William, men vem vet kanske den blir till mig med.

Hoppas din tisdag blir bra. Har du några planer?

25 Comments

  1. Nationella prov.. Hujeda mig.. Jag undrar när de ska slopa dessa prov. Allt utvecklas i skolan där man pratar så fint om en skola för alla där undervisningen ska anpassas till allas lärstilar sen mäter vi deras kunskaper i ett standardiserat test. Nja jag gillar det inte.

    1. Finns få som tycker om proven, varken utformning eller att de görs ?. Dessutom en helt galen arbetsbörda på lärarna vilket i slutändan även det påverkar eleverna. Rättning ska göras och då blir det antigen vikarier eller mer jobb för lärare beroende på vilken skola/kommun man går i.

      Stjälper mer än det hjälper, men vi har Björklund att tacka för både alldeles förtidiga betyg och massor med nationella prov. Väldigt spännande också att någon helt utan kunskap inom skolan, får bestämma hur vi ska bedöma våra elever. Dessutom är proven ofta utformade så det känns som de är ute efter att fälla och förminska.

      1. Det framgick att du var på min ”sida” haha.. Å jag håller med det verkar som att de är ute mer att fälla än att fria även om det låter så fint att de inte får sänka betyg.

  2. Matte för hela slanten!! Hoppas det går bra, eller man kanske ska säga hoppas det går bra för barnen 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: