Jag andas men hjärtat slår tungt.

Det gör så ont! En del av mitt hjärta saknas mig, jag ser höstlöven som fallit och det vittnas om att snart faller den första snön. Hur ska man kunna andas igen när ens hjärta känns som det fallit i småbitar.

Likt löven på höstens alla träd har mina tårar fallit denna höst, nu öser tårarna ut min kropp likt ett snöoväder. Jag känner så mycket, jag känner mer som den känslomänniska jag är.

Det blev inget Västerås, då livet är viktigare. Västerås kommer åter, men livets dagar kan man inte ta igen. Det gör så ont att leva, det gör så ont att uppleva.

Imorgon ska jag träffa min psykolog, det känns som tiden går för sakta. En akuttid och hjälp att hantera allt det som gör ont. Jag skrev till Dala ABC idag, det är Dalarnas ätstörningsenhet för vuxna. Kanske kan jag få hjälp med den saken, att sluta svälta mig själv, hetsäta och kräkas upp maten i omlopp. Kanske de kan hjälpa mig bli frisk, så jag sluter cirkeln och mår bra.

Det är inte för ätstörningarna jag har sorgen. Jag kommer berätta i sinom tid, men just nu behöver jag sörja ensam, och sörja i min egen takt.

Tack alla ni som bryr er, blir så varm inombords. Ni får veta varför men inte just nu. Jag måste möta acceptansen först, finna ron i att orka prata om det.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

21 thoughts on “Jag andas men hjärtat slår tungt.

 • 25 oktober, 2018 at 20:45
  Permalink

  <3 <3 jag vet att inga ord kan göra att det känns bättre just nu, så jag skriver bara att jag är ledsen för din skull och tänker på dig.

  Reply
 • 26 oktober, 2018 at 07:46
  Permalink

  Å fina du hoppas det löser sej för dej beklagar sorgen vad det nu en som har hänt jag tycker du är så modig som söker hjälp för dina problem stor kram til dej♥️♥️
  Amamda recently posted..seg torsdag

  Reply
 • 26 oktober, 2018 at 08:35
  Permalink

  Fy för att känna att hjärtat har gått sönder. Det är så jobbigt när man inte mår bra. Starkt av dig att skriva till ätstörningsenheten. Jag hoppas att du får den hjälpen som du behöver av både psykologen och ätstörningsenheten. Jag hoppas att det vänder så du får må bra igen stor kram ??
  Jennysvardag recently posted..Besöket hos astmaläkaren

  Reply
  • 26 oktober, 2018 at 17:27
   Permalink

   Jag hoppas det. Jag känner sådan sorg inombords, det är ett bottenlöst hål. När jag orkar ska jag berätta för er varför. Tack <3

   Reply
 • 26 oktober, 2018 at 09:05
  Permalink

  Tänker på dig. Hoppas verkligen att du kan hitta något som kan hjälpa dig att må bättre.

  Reply
 • 26 oktober, 2018 at 10:21
  Permalink

  Vi kommer finnas här, följa din kamp och vänta på dig ❤️ Hoppas du mycket snart mår mycket bättre. Kram ❤️

  Reply
 • 26 oktober, 2018 at 11:08
  Permalink

  Ta all tid du behöver och ta hand om dig! Gör det du känner att du behöver och du behöver inte förklara dig för någon om du inte orkar det! Massa kramar till dig och hoppas verkligen att du blir omhändertagen av nära och kära och att du får sörja i fred utan att något ska komma i vägen <3
  Chanelle recently posted..Döper min ohälsa- Min inre mobbare

  Reply
 • 27 oktober, 2018 at 00:56
  Permalink

  Det är inta alls roligt att läsa detta, att du inte mår bra och att det hänt något som gör att du mår så dåligt. Sänder massa kramar till dig ❤️

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: