Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Julklappstips.

Inlägget är i samarbete med Upplevelse.com

Jultider och det är nu alla letar efter de där perfekta julklapparna. Några av er sitter säkert i skrivande stund och kliar sig i huvudet och undrar över vad ni ska handla till nära och kära?

Visste du att man kan köpa upplevelser i julklapp till personer man tycker om? Jag såg att man kan köpa en spökvandring, eller varför inte ta med familjen till att åka hundspann? Jag minns fortfarande första och enda gången jag åkt hundspann. Jag var elva år och tyckte där och då att det var så roligt och spännande. Hundarna sprang och de verkade så fria på något vis.

Spökvandring har jag flera vänner som jag skulle vilja ge. I min närhet är det flera som kommit i kontakt med den andliga världen och jag tror att besök med spökvandring skulle ge en hel del för mig som också känner saker. Det är speciellt en vän jag skulle vilja ge denna upplevelse, jag är övertygad om att denna skulle finna detta mycket spännande.

Förutom hundspann och spökvandring kan man köpa kryssning, presentkort eller varför inte ölprovning. Just det där med ölprovning hade nog Williams pappa gillat som upplevelse. Han tycker om sådant, själv dricker jag ju så sällan så det hade inte varit något för mig.

Brukar ni tänka så att presenterna ska passa personen ni ger till? Eller väljer ni i första hand presenter som ni själva gillar?

12 Comments

  1. Jag väljer alltid presenter utifrån vem den är till. Tycker att det är det absolut roligaste med att ge bort saker. Att tänka och fundera på vad personen kanske sagt i förbifarten någon gång och på det viset klura ut en present 😀 Upplevelser är för övrigt det absolut roligaste att både få och ge!

  2. Upplevelser tycker jag är bättre presenter än saker ur det perspektivet att personen verkligen vill uppleva det hen får. Jag tycker det Är både bortkastade pengar och present om man ex ger en flygrädd person e n fallskärmshoppning. Har faktiskt hört talas om detta.

  3. Jag tycker ju att det är enklare att köpa julklappar till andra men att komma på till en själv när dom frågar är jättesvårt. Spökvandringen hade jag också gillat då jag känner av de andliga så tror jag det hade varit nåt 🙂

  4. Ja att ge bort en upplevelse i present är faktiskt riktigt bra. Framförallt till personer som ”redan har allt”. Och hundspann är verkligen en upplevelse som man inte glömmer i första hand. Jag har åkt hundspann på lite olika platser bl.a. uppe på Svalbard och det är nog den mäktigaste naturupplevelse jag haft. Men det är en minst lika stor upplevelse att färdas med hundspann i vår svenska fjällvärld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: