Gammaldags julmarknad vid Falu Gruva.

Igår var det första gången någonsin jag besökt julmarknaden vi Gruvan. Det var väldigt fint och lite glögg och kola fick följa med mig hem.

Jag fick med mig Lisa, Alice och lilla Calle på marknaden. Vi hade det jättetrevligt tillsammans. Alltid kul att umgås med denna lilla trio.

Calle passade visserligen på att sova sig igenom hela marknaden. Han tycke nog att det där inte var något för en karl.

Men storasyster Alice tittade väldigt mycket på allt spännande som fanns på marknaden.

Några gruvtomtar var på plats och jag passade så klart på att fotografera dem. Det gick även runt andra som klätt ut sig och spelade utifrån en annan tid. Fick ett “guds frid” när vi gick förbi några.

Sedan tänkte jag att du skulle få se lite från marknaden. Det var godis, mat och fina saker där. Slöjd och hantverk, fanns verkligen massor som man blev sugen på.

Lite tavlor och dalahästar fanns det vid stånden för hantverk.

Såg ett gäng med jättefina drakar om jag hade småbarn skulle jag köpt detta.

Det var verkligen jättekul att spendera lite tid med Lisa, Alice och Calle.

Orsakullan
Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

46 thoughts on “Gammaldags julmarknad vid Falu Gruva.

 1. Det är nog närmare 20 år sedan jag var på den julmarknaden nu. Men den såg riktigt mysig ut och har lite av den där Dalastämningen över sig. Tyvärr lär jag inte hinna upp innan den är över heller för den delen. Även om jag har ett besök i gruvan inplanerat i framtiden.
  Johan | grattisvarlden.se recently posted..Kommentarer till Guide: Så checkar du in resväskorna på Hong Kong och Kowloon Station av Yela

 2. Det är så mysigt med julmarknader. Älskar att gå runt, titta på allt, små

  Tycker så mycket om att gå på julmarknader, Finns så mycket att titta på, och oftast kommer vi hem med lite god mat då vi varit iväg.

 3. Det ser ju så förbaskat mysigt ut ju! Ja alltså att ligga där och sova i vagnen, jag förstår att han gjorde det =) Jag hade gjort detsamma. Härligt med trevligt sällskap och fin marknad. Då var det inte första men sista gången du var där?
  Fnulan recently posted..Nobelpriset i….

 4. Åh så mysigt!!
  Det är något jag saknar, att inte ha julmarknad att gå på.

  Men det finns faktiskt julmarknad i Alanya, dock bor jag på tok för långt ifrån. Men det är så många utländska som bor där så de har dragit ihop en julmarknad och den växer för varje år 🙂

  Kram kram
  Jenny recently posted..Julutmaning dag 10

 5. Åh vad härligt det ser ut! Ni har snö dessutom, det är det inte här i Stockholm 🙂 Jag var på den marknaden förra året. Det var så himla mysigt! Stor var den också 😀 Hoppas ni får en underbar kväll 🙂 // Petra Elisabeth

  1. Ja det var verkligen det :). Läste för någon dag sedan om att det finns stora marknader i Sthlm men är väl lite beroende på var man bor. Fick för mig att den var i city 🙂

 6. Kul att du också varit på julmarknad. 😀 Det blev inga köp för mig, men jag är imponerad av all vacker slöjd och hantverk folk skapar. Men såg verkligen Alice något där bakom mössan? 😉

 7. Men åh vad mysigt, såg jättemysigt ut för alla er! Det är faktiskt väldigt många år sedan jag var på en julmarknad, brukade åka till gamla stan tidigare. Ska nog faktiskt kolla om det finns någon i närheten 🙂

 8. Ser ut att ha varit en jättemysig dag. Haha ja kanske han inte tyckte det var så kul. Älskar att köpa kola på marknader de brukar vara så goda 🙂

 9. Åh det är verkligen mysigt att de gamla marknaderna finns kvar på vissa ställen, jag brukar själv alltid gå på julmarknad varje år, men av olika skäl blev det ingen i år. men det ger ju verkligen extra julstämmning.
  Hanna recently posted..Började veckan med legday

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: