William gick ut och högg ner en gran åt mig i år igen. Det är en liten gran som fått växa upp i hans farmors skog. Jag tycker den är hur charmig som helst eftersom det är just William som huggit ner den.

En julgran med en del av paketen under sig. Två tomtar och en ren, längst bak står min lilla tomtemor jag gjorde på fritids som sju eller åttaåring alldeles själv. Tycker hon kunde få hänga med där bland paket och gran.

Lite närbild av glitter jag hängde i granen för att få lite mer känsla i den, julgranskulor som min mamma tillverkat hänger så klart i granen de med.

Det är något speciellt med att ha en gran som sitt barn huggit ner åt en. Visst jag skulle kunna köpa en präktig och ståtlig gran men jag vill inte att mitt hem ska vara som alla andra hem. Jag vill ha mitt eget, och där kommer skapandet fram och det fina i att sonen gör saker för mig.

Så en bild på min lilla gran när den står bredvid annat så du får ett hum om storleken. För ett år sedan fick jag någon trist kommentar, från någon som uppenbarligen inte lärt sig att tänka före hen skriver. Jag publicerade den aldrig, men om du är tillbaka i år igen och vill kritisera min sons jobb med att välja gran åt mig kan jag bespara dig besväret med att kommentera. Jag kommer nämligen aldrig publicera något som kan såra andra här i min blogg.

Alla årets julklappar samlande i ett hörn innan julgranen hade kommit hem till oss. Längtar tills julafton när jag får ge bort dessa saker till glada människor! Det är vad som är finast för mig, att ge och se glädjen då värms mitt hjärta extra mycket.

Fb-Button

63 kommentarer

 1. Mysigt! Alla röda dagar som julafton, juldagen, annandagen. Nyårsafton, nyårsdagen är extra ob. Så det är ju bra iallafall, även fast det hade varit skönt och lyxigt att få vara lite mer ledig med familjen i jul 🙂

 2. Men vaaaa?!? Hur kinde någon gnälla på något så fint och speciellt? Jag blev varm inuti av att läsa att William hade valt ut och huggit ner granen åt dig. Vilken härlig känsla❤️

 3. Så fint och charmigt av William att hugga en gran till dig. Det är ju hur fint som helst ju. Det är ju roligare att inte ha som alla andra. Så tråkigt att du fick en sån dålig kommentar förra året
  Jennysvardag recently posted..Liten checklista

 4. Så kul med en gran man tagit ner själv, jag fick inte plats med någon i år 🙁 Längtar också efter att få ge bort klappar, älskar att ge!

 5. Så himla roligt att hugga ner sin egen gran och speciellt när ens barn har gjort det 🙂
  Jag fattar inte ens varför man lägger energi på att ge elaka kommentarer :/

  1. Ja jätteroligt verkligen :D. Det blir så mer personligt då :). Ja verkligen blev helt matt där förra året, kände att jag kan skriva redan nu att sådant inte uppskattas så kanske personen inte behöver bemöda sig att skriva något dumt igen 😉

 6. Vilken fin gran! Det är ju en speciell känsla med en nyhuggen gran och förstår att det måste kännas ännu mer speciellt att din son har huggt den till dig. Det ger verkligen julkänsla! Passar på att önska dig riktigt god jul!!??

 7. Jag kan tänka mig att det blir mycket mer personligt när han själv huggit ner granen och den dessutom kommer ifrån farmors tomt! Jag älskar också att ge, mycket bättre än att få hahah

 8. Tycker det var en fin liten gran! När jag var liten så hade jag alltid en liten gran på mitt rum och de är så mycket charmigare än de stor granarna! Förstår att det måste kännas speciellt när ens barn börjar fixa såna saker åt en! Så himla fint skrivet tycker jag. Tråkigt att du fått en sån trist kommentar, hoppas du blir besparad på såna nu!
  Din tomtemor va ju jättesöt också 😀

  1. Visst är den :). Man kan faktiskt göra den minsta lilla gran fin med lite pynt :D. Åh så mysigt det där låter med en egen gran på rummet :D. Åh tack fina du <3

 9. Jag tycker granen är jätte charmig och att just sonen huggit ner den gör ju allt så mycket charmigare. Ni har klätt den superfin tycker jag.
  Varför ska man vara som alla andra, nä det är allt bättre att gå sin egna väg ❤❤
  God jul och all kärlek till er fina du ❤

 10. SJÄLVKLART ska du visa upp den fina granen,. den är ju fin på många sätt för dig. Det är mer än en gran, det märks i hur du skriver. Gör som jag radera bort de där dumma kommentarerna, du märkte hur ledsen jag blev igår ju 🙁
  KRAM

 11. Sån fin liten gran 🙂 Tycker ni ser ut att ha det så fint i erat hem och din son är verkligen snäll. Tänk att finns såna människor som lägger ner tid på dumma kommentarer 🙁 Borde kanske inte ha sagt något alls. Kram 🙂

 12. Ååh vad fin och mysig liten gran. Har alltid velat ha en äkta gran, men icke. Vi har alltid haft en plastgran. Ha en underbar jul tillsammans, njut och mys. Kramar<3

 13. Vissa människor verkar få sin energi från att vara elak mot andra, galet.
  En personlig gran, som Din son valt ut och tagit hem till Dig är så klart den finaste granen för Dig <3
  Ibland blir jag så fundersam över hur folk tänker… varför idas kommentera om man nu bara vill vara dum?

  Nu hoppas jag att Du och William får en härlig jul omgiven av nära och kära,
  att Din älskade mormor kommer att vara saknad förstår jag… men tänk att hon är med Er i Era hjärtan.

  En riktigt God Jul önskar jag Dig min kära vän.

  1. Ja du verkligen ibland känns det som vissa bara älskar att söka sig till att säga något elakt.

   Det blir nog bra, jag hoppas det för er med <3. Hon är så saknad, men jag försöker ändå att se det fina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: