Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så Elisa och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag!

 1. Vad är något du önskar att du gjort i år?
 2. Vad vill du hinna med under de få dagar som är kvar på året?
 3. Hur har du tänkt fira in det nya året?
 4. Vad ser du fram emot med nästa år?
 5. Vad är en sak du tar med dig från 2018?

Vad är något du önskar att du gjort i år?
Har gjort allt jag skulle detta år, finns inget jag önskar att jag gjort mera. Eller ja kanske åkt upp mer till mormor, men samtidigt så åkte jag upp så ofta jag kunde. Speciellt när hon blev sjuk, så tycker nog det är okej ändå.

Vad vill du hinna med under de få dagar som är kvar på året?
Plugga, städa och ladda inför nyåret. Jag hoppas det blir ett trevligt nyår. Märkligt när William ska på läger under nyåret, har firat nyår med honom sedan han föddes innan. Men så klart att han ska få åka iväg.

Hur har du tänkt fira in det nya året?
Tror det blir med Björn och kanske någon mer, det är inte helt bestämt ännu.

Vad ser du fram emot med nästa år?
Ytterligare ett år på specialpedagogprogrammet, fortsätta livet som idag och ja sedan Game of thrones och The handmaid’s tale!

Vad är en sak du tar med dig från 2018?
Min sorg och saknad efter mormor. Det känns i hela hjärtat att jag förlorat henne, och den sorgen kommer följa med mig in i 2018 med.

28 kommentarer

 1. Oh låter mysigt att du och Björn ska fira nyår tillsammans, då har ju ni två varandra i alla fall. Vi blir här hemma =D, vi firar ensamma

 2. Förstår att det blir tomt utan sonen, de börjar bli stora och hittar sitt eget. Samtidigt som man ska uppmuntra dem så är det tufft att splittras. Jag har ett tag kvar, men inom en snar framtid kommer det bli lika för mig ❤
  Sorgen efter en närstående är alltid tufft, men på något konstigt vis så tar man sig igenom det och livet går vidare trots att saknaden alltid finns där.
  Det blev komplicerat haha, men jag hoppas du fattar ?

 3. Låter ju ändå som du fick ett fint år över lag. Är ganska nöjd med mitt 2018 också. Men ser verkligen framemot ett nytt år med nya utmaningar och lärdomar. Känns verkligen som man växer som människa för varje år som går ??

 4. Åååh så mycket bra frågor, ser så fram emot 2019. Sorgen följer med hela tiden. Hoppas verkligen det känns bättre snart, massa kramar fina du<3

 5. Åhh älskar dessa ska se om jag hinner göra den, jag ska fira det nya året genom att bara ta det lugnt och äta och dricka lite gott!

 6. Alltid skoj ed dessa listor 🙂
  Sorgen lär följa med Dig/oss ett bra tag även om det troligtvis ändrar karaktär.
  Nyår är en märklig helg… vad för sorts läger ska William på?

  1. Visst är det så :). Ja det tror jag med, vi får bära sorgen resten av våra liv även om den blir enklare att bära med åren och tiden.
   Ja det är den verkligen, det skulle varit min mormors 89:onde födelsedag nu den 1/1 också så det känns extra tungt.
   Han ska på läger med kyrkan :).

 7. Jag önskar att jag rest mycket mera och att jag tagit bättrfe hand om mig själv. Ja det känns lite konstigt när barnen drar iväg på eget håll vid nyår och midsommar särskilt.

 8. Ja visst känns det konstigt när barnen drar iväg på egna äventyr. Jag ska jobba nyår och nyårsdagen så det blir lite firande fram till tolvslaget och sedan bums i säng.

 9. Game of Thrones 😀 jag har faktiskt de två sista avsnitten kvar som jag inte sett, haha. Tog ett tag innan jag började titta på serien, 😉 Skönt att inte behöva vänta så länge till nu på sista säsongen.
  Pratade med en kollega som sa att det här året är första året de inte firar nyår tillsammans hela familjen. Hennes söner har nu blivit så stora att de vill göra andra saker på annat håll. En ny fas i livet helt enkelt. 🙂

  1. Helt klart bästa serien :D. Haha att du lyckats att inte se de sista :D. Jag är helt galet förtjust i den serien ser framemot det mest för 2019 :-p. Åh det är så konstig känsla det där 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa