Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Allt startar med ett frö.

Inlägget är i reklam för Impecta.

Visst kan det ibland kännas långt bort så här i vintern och kylan, att vi snart kommer få möta det där gröna igen. Att vi snart kommer märka av hur det knoppas på träden igen och hur livet på något underligt sätt åter kommer till liv. Visst känns det märkligt att vi snart kommer se blommor, bin och allt grönt och underbart? Någonstans är det så att allt liv startar med ett frö, eller åtminstone kan man säga det till barn när man förklarar hur ett liv startas.

Det här med fröer är ändå roligt, nu när jag flyttat och kommer ha dubbla balkonger har jag ännu mera börjat intressera mig för växtlighet. Jag är verkligen så sugen på att börja så och göra fint och blommigt på min balkong. Kanske man ska prova Chokladskära eller Black Magic som den också kallas? Jag har aldrig börjat med att så och plantera utan köpt egna plantor tidigare, men i år känns tiden rätt för att prova något annat. Kanske beror det på att jag någonstans vill tro att 2021 blir roligare än 2020? Många av oss tog oss inte ens tiden för att få det fint på balkonger, altanen eller trädgården förra året. Det var som att hoppet var ute, men i år kanske hoppet kommer tillbaka och vi ser det fina i att få blommor och blad?

Jag kommer i alla fall att spana in Impecta för att köpa lite frön till min balkong inför den ljuvliga sommarsäsongen 2021. Den ser jag verkligen framemot!

12 Comments

  1. Förstår det känns roligt att planera inför sommaren nu då Du har ett nytt boende och dubbla balkonger låter lyxigt.
    Har köpt fröer därifrån… vissa kom upp och blev blommor å vissa fortsatte att vara fröer 😉
    I år köper jag nog plant så jag vet att det förhoppningsvis hinner bli blommor innan hösten.

  2. Har inte hört talas om Impecta men ska kolla upp dom. ?
    Inte dumt att ha två balkonger, förstår att du känner dig inspirerad att så fröer ?

  3. Jag håller med dig! I år finns en extra vårlängtan. Iof flydde vi mycket ut i trädgården 2020 också, just för Coronan. Men det var länge sedan jag längtade till våren så här tidigt som i år. ?

  4. Jaaa alltså gud. Jag skulle vilja odla rädisor körsbärstomater på våran balkong men när man inte vet till hundra på vädret osv eller har plats med saker inomhus alltså åhhh hade då lätt velat ha en villa och ett växthus Gud vad jag hade odlat där, och planterat massa blommor och ja men allt typ ?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa