Lösa tand och tomten bär mask.

Idag hände två stycken stora saker i min sons liv. Nummer ett har han tjatat om i säkert ett halvår då hans tremänning tappade en tand och sonen självklart också ville de. Tyvärr så har då inte sonen haft “turen” på sin sida dessutom är ju sånt där individuellt, jag var runt fem år när jag tappade min första men finns ju barn som tappar sina första vid 8-9 år också så det där kan man faktiskt aldrig veta. I alla fall idag kom sonen springade från BOMPA och skriker. MAMMA , MAMMA jag har en lös tand. I och med att han haft såna där gånger förut när han haft “lösa” tänder så tog jag det med en nya salt. Men fick känna och visst rör sig tanden. Det är en framtand uppe. Jag trodde alltid man tappade framtand nere först men tydligen inte min son. Så nu är han så lycklig här hemma, känner sig STOR så klart. Sen berättade han att han minnsan ska ha tänder från TANDFEN för de får alla andra. Hehe, hårda bud. Höhö.

Sen som inte det var nog med storhet så stod han och kikade på kort på mig som liten, och kikar på ett kort med mig och tomten så säger han. “Mamma, den där tomten bär mask, DET ser man” , jag blev rätt stäld och sa näe tomten är på riktigt. Sonen bara “JO mamma jag ser ju de, han bär mask. Det gjorde tomtar förr i tiden” , efter lite diskution säger och “MAMMA dom bär mask nu också. För tomten finns inte. Det är bara folk som klär ut sig och det ser rätt roligt ut”. Haha. Fan jag trodde på tomten tills jag började förskoleklass (eller lekis som vi kallade det) i alla fall, var killarna som berättade att tomten var utklädd och föresten så passade dom på att berätta hur en bebis blev till också. JAG tyckte det var skit äckligt och bestämde mig för att aldrig skaffa barn. Som ni ser så gick det inte enligt min plan. HAHA.

I alla fall så tomten finns inte, han klär ut sig och min son har en löstand. TVÅ stora grejer i ett barn och hans mammas liv på samma dag.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: