Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

Glögg och annat snusk.

Det finns saker som jag gör som är förbjudet. En av dessa saker är att jag INTE tycker om glögg. Det är egentligen bland det fulaste man kan erkänna. Julen och glögg hör ihop. Men jag gillar inte glögg, när jag var femton och fest galen knyckte jag en glögg ut mammas barskåp mitt i sommaren för det var det ända jag tänkte att hon inte skulle sakna. Inte sån där alkoholfri så klart utan med alkohol i. Den där glöggen satt jag sen med nere på bryggan och drack av för att bli full, och visst blev jag de. Men jag spydde även som ett as efteråt. Så här senare tror jag det var början på mitt glögg hat.
Jag har tyvärr supit sönder många saker, precis som dom flesta gjort som någon gång festat. Ett tag kunde jag till exempel inte dricka coca-cola för jag tyckte det smakade precis som hembränt. För sånt skit drack man ju i sina ungdomsdagar. Coca-cola hembränt och redlöshet var liksom a och o ett tag i livet. Jag hoppas min son blir lugn och inte ens hälften av vad jag var i ungdomen.
En annan sak jag inte kan dricka är portello. Hade aldrig smakat portello innan jag var sjutton år. Vi fick tag på vad jag tror var dålig sprit (läs hembränt) , jag drack och blev helt jävla kokko i krukan. Jag var inte snäll på en fläck den kvällen. Minns mest att folk bad mig gå hem och sova. Jag sov dock i baksätet på bilen så gott som hela kvällen och spydde ut genom bilen flera gånger under resan. SPYDDE portello. Hade tyckt den var sjukt god innan för den smakade som något men jag minns inte vad. Spydde som sagt som ett as när jag drack det så varje gång jag ser portello i butiker vänder det sig i magen på mig.
En annan sak jag supit sönder är san francisco, den drack jag sjukt mycket förr men spydde som ett av av. Apelsinjuice var också förstörd dryck efter de men nu går det bättre. Sen har vi också andra drycker som man spytt av som sist när jag drack med Linn och fick jäger. JAG spydde som ett as dagen efter så det stank jäger i näsan. Jag har också förstört solbacka körsbärsvin. Folk brukar minnas mig för den, dock blev jag helt shitzo i huvudet av det och idag vet jag varför den innehåller hasselnötter och jag är nötallergiker. SMART att dricka de va? Hehe.

Har ni förstört någon dryck och i så fall vilken?

2 Comments

  1. 2009-11-17 @ 14:04:15

    Glögg är ju snuskigt. Luktar gott dock.

    Hm, jag har inte förstört nån dryck men Sophie har förstört mjölk för mig..
    Jag drack mjölk fram tills att jag var 12 ungefär men så skulle vi äta middag hemma hos Sophie och när jag inte såg så tömde hon ett kar med salt i mitt mjölkglas. Har inte druckot mjölk sen dess..

  2. 2009-11-17 @ 12:28:00

    Förrut fanns det en alkoläsk som hette ”crush” den för drack jag mig på…jag klarar än idag inte av nån läsk med typ smultronsmak. Uäk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: