Idag jobbade jag som sagt, hade det jätte kul och var spännande i och med att jag provade en helt ny förskola att jobba på. För mig alltså, helt ny för mig. Var roligt, och spännande att se deras pedagogik. Är sån olika pedagogik beroende på vilken förskola man befinner sig på, vissa har dagis verksamhet (tiden har stått stilla) andra har verkligen kämpat stort för att visa att dom är en förskola och arbetar med, teknik , matematik, svenska och sånt. Andra är mitt i mellan. Jag tycker det är roligt att se vad folk är liksom. Hur dom tolkar läroplanen, det är verkligen spännande. Skillnaden mellan att vara “vanlig” förälder och vara studerande förälder är att man verkligen kan SE vad som är till skillnad från andra föräldrar jag. Detta kan jag säga då jag börjat studera till lärare efter sonen började förskolan och dessutom gick runt innan. Innan tyckte jag att alla förskolor var bra, jag tänkte dagis och hade inte alls några vidare tankar om vad som var bra eller inte. MEN nu, när jag studerar ser jag helt annat på förskolan. FÖRSKOLAN och DAGIS är inte samma sak. Dagis är det som min generation gick på, ser man som förälder att det är ett dagis man lämnar sina barn till tycker jag att man ska haja till och fundera om detta verkligen är vad man vill sätta sina barn på, ser man därimot en skillnad och känner att det är en skillnad mot när man själv gick då är man på en förskola och då ska man försöka satsa på det anser jag. Jag har nu som vikarie fått se HEMSKA exempel på skillnaden på barnen på dagis och förskolor. På dagis så har dom INGA kunskaper som krävs för förskoleklass, och sånt är skrämmande. Barnen på förskolan idag ska få hjälp och förberedelser inför f-klass dom förskolor som struntar i detta skrämmer mig, dom förstör så himla mycket för barnen.

En annan sak är hur enkelt personal borde kunna ÄNDRA för barnens skull och inte stanna kvar i gamla rutiner. All personal inom förskolan borde tänka “VARFÖR är jag här”. Om svaret på frågan blir , för barnen så är dom på rätt ställe. Blir svaret istället för att få lön och för jag måste jobba… JA då är dom på helt fel plats. I förskolan ska man vara för att hjälpa barnen och finnas där för barnen, på förskolan ska barnen vara för att lära sig inte för att avlasta föräldrarna. Förskolan ska inte vara en förvaring som politikerna tycks tycka. Förskolan ska vara en plats för barnen att stimuleras och må bra, hitta vänner och lära sig det som är viktigt för att fungera i samhället. Inte för att förvara barn i barngrupper som är för stora med för lite pedagoger.

Slut pratat om skolan nu. Sonens pappa hämtade sonen på förskolan och kom sen och hämtade mig, så drog vi till Borlänge. Jag handlade inget annat en lördagsgodis på godisaffären på kupan, sen var vi på burger king också. Dom tycks ha spacklat klart i vardagrummet i alla fall. Får se om det blir målat tak och väggar fixade imorgon om jag har tur?

När vi kom hem från kupan hade vi fått en film jag beställt, DUMBO på blueray. Älskade Dumbo när jag var liten, min moster hade spelat in den från TVn, jag fyllde 5 år och hade den på mitt kalas och grät som fan. Haha, när mamman är inspärrad. Jag tyckte det var så hemskt.

Fick ett kul brev idag, har Dalarnas försäkringsbolag (länsförsäkringar) på min hemförsäkring och fick en återbäring på 137 kronor därifrån. GISSA vem som blev glad! Varje krona är välkommen!

 

En söt liten kiosk som fortfarande finns kvar.

Väntade på sonens pappa en del av Faluns slumområde. Haha
Lite Britsarvet. (Studenter och andra bor där)


ANGUS i borlänge. Eller rövburgare. Den ser ut som en röv!


HITTADE dessa på BR, jag hade såna här när jag var liten.
Samt filmen skogsfamiljerna. LITEN mindre miiiinst. Om någon kommer ihåg det?


Lite film!


1 kommentar

  1. 2010-03-25 @ 18:10:12

    Haha, kanske därför burgaren heter som den gör, bara att ta bort bokstaven G så blir det ju ANUS.
    kass humor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: