Dark Mode Off / On
Skelettinfektion Tweenieåldern

Williams skelettinfektion – hur gick det med skolskjuten & DO-anmälan.

Jag har fått många frågor angående skolskjuten och hur Falu kommun nekat William att resa till och från skolan. Idag tog Williams läkare på ortopeden själv upp saken just för hon läst det i tidningen. Hon hade aldrig tidigare varit med om att ett barn blivit nekad sjuktaxi, det säger väl en hel del antar jag. Det är egentligen bara så sjukt hela saken! Min vän berättade att vänsterpartiet hade tagit upp saken nere på stan, och visste om fallet. Vänsterpartiet alltså som är ganska rejält emot friskolor var själva aktiva i frågan och ifrågasatte styrningen av kommunen, detta visste jag inte alls om! Så hur är det så med skolskjuten, tack vare vänner och fina människor har vi lyckats lösa detta krångel, tack vare bussresande vi fått betala i form av kort åt William har det gått rätt bra. Men det gör mig inte alls glad på denna kommun. I helgen skrev jag en DO-anmälan. Jag skrev en anmälan och postade till Diskrimineringsombudsmannen eftersom William blivit diskriminerad av kommunen gällande hans sjukdom. Jag tycker gott Falu kommun kan få den anmälan på sig. Det är pinsamt att behöva bo i en kommun som gör skillnad på barn och barn, och utsätter sjukabarn för att bli ännu sjukare. Sådant kommer jag aldrig ställa mig bakom någonsin.

Fotade när vi postade brevet.

2 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: