Dagens middag vegansk currygryta med ris.

001

Björn fick sätta in ett nätaggregat och en ny hårddisk i min dator idag. Därmed så passade jag på att bjuda på middag, jag hittade ett recept på en vegansk currygryta och till den tog jag ris. Det blev riktigt gott faktiskt och var väldigt enkelt att göra också. Det jag tycker är kul med att laga veganskt eller vegetariskt är att jag aldrig behöver oroa mig för att maten ska bli förstörd på ett eller annat vis. Grönsaker och bönor, ärtor och sånt är väldigt tacksamt att laga eftersom det bara blir gott med kryddor. Dessutom mår magen så mycket bättre av att inte äta kött, och ja egentligen mår jag bra av att inte äta djur med.

Jag äter mindre och mindre animaliskt, går jag ut och äter så tar jag alltid vegetariskt eller veganskt. Lagar jag middag blir det oftast vegetariskt eller veganskt och egentligen är enda gången jag äter animaliskt när jag äter hos andra. Så jag är inte vegetarian eller vegan men jag äter mer av den kosten. Jag känner inte riktigt att jag kan försvara att äta kött när djur och vår natur mår dåligt av saken. Men än så länge äter jag fortfarande kött ibland, och jag kommer förmodligen inte att göra det så länge till ändå.

Hur som helst denna veganska rätt då, ni kanske vill ha receptet?

Ingredienser:
4 tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk ingefära
1 bruk med kokosmjölk
Valfri mängd potatis
1 burk kikärtor
1 burk gröna ärtor
1,5-2 msk curry
0,5 tsk gurkmeja
Valfri mängd Chiliflakes
Salt och peppar
Rapsolja

002

Så här tillagade jag.

Jag började med att ha rapsolja och lök i kastrullen, (jag är allergisk mot lök men plockar bort den.)
Sedan tärnade jag tomaterna, och potatisen. Jag la potatisen som jag så klart även skalat i en kastrull och kokade upp så potatisen blev lite mjuk.
Samtidigt så pressade jag ner vitlök och la i tomaterna i lökblandningen. Jag hade i samtliga kryddor, och hällde sedan på potatisen, kikärtorna och de gröna ärtorna.  Sedan hade jag i kokosmjölken och lät allt koka tillsammans i 15 minuter. Samtidigt som riset blev klart.

Vi åt maten och det var jättegott, kan rekommendera denna enkla rätt och mycket har man ju dessutom redan hemma. En middag som blev matlåda åt Björn, mig och även en jag fryste in för senare tillfälle. Kostnaden slutade på 180 kronor för allt, och då köpte jag kryddor som jag inte hade hemma. Det mesta i denna rätt är väldigt billigt, och en sak jag kan berätta är att just vegetariskt och vegansk mat oftast blir mycket billigare för hushållsbudgeten än kost med kött i.

Väljer ni att också göra denna, så lämna gärna en kommentar om vad ni tyckte om rätten. Bon appetit! <3

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

30 thoughts on “Dagens middag vegansk currygryta med ris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: