Tittar ner på handleden och ser detta fina armband jag fick av min elev igår. Det känns som något som ger mig en påminnelse om att jag är viktig och mitt liv är viktigt.
Det är viktigt för mig att göra vissa saker. Att känna att det jag gör är lika meningsfullt som mitt liv. Jag har tröttnat på att vara en bland alla döda fiskar som följer strömmen. Jag måste följa mitt hjärta och gå den väg som jag behöver.

Aldrig mer kommer jag låta någon annan tro sig veta mig väg bättre än jag. Jag vet vad som är bäst för mig. Vissa människor tror alltid att just de förstår mer än sig själv. Den saken tar jag inte längre, jag är inte längre rädd för obehag för saker spelar mig ingen roll längre.

Jag har redan varit till botten av en avgrund och tagit mig uppåt igen. Ingen ska få ta ifrån mig mina drömmar och min väg igen. Jag litar fullt på mig själv, för i slutet har man bara sig själv och några äkta människor runt sig. Alla falska har sedan länge försvunnit.

50 kommentarer

 1. ja men så är det ju när man mått riktigt dåligt så inser man att man måste vara stark och stå på sig för att inte trilla dit igen

  Så fint armband verkligen, så rara elever du har

 2. Så himla sant <3 Och vilket fint armband. Barn är ofta ärliga och än om det ”bara” är ett plastpärlhalsband man får så vet man att man får det därför att man är omtyckt.

 3. sv: Kul att du tror man kan få tecken och så 🙂 har det hänt dig förut?

  Så vackert armband.
  Jadu, ingen annan är som dig och du har dina egna drömmar och en väg som ingen annan kommer ta. Man är ansvarig att själv bygga sitt liv och göra egna beslut. Även om man skulle försöka behaga alla andra kommer alltid någon inte gilla dig eller vad du gör. Man kan inte låta sig begränsas av andras åsikter. Man kan inte leva för att behaga allt och alla. Ibland kommer man även misslyckas att vara sig själv trofast men det är bättre försöka än inte alls.

 4. Så fint armband!?

  Förstår precis hur du menar, lider av samma och har sorterat bort massor av människor som talat om för mig har jag ska vara och leva mitt liv.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa