Dark Mode Off / On
Barn i sorg Utmattningssyndrom

Utmattningssyndrom – Idag har tårar runnit, av både lycka och sorg.

Jag tänker inte hålla tillbaka på mina känslor. Tycker man inte om vad som står här behöver man heller inte läsa. Känner man sig träffad så är det väl så då. Man känner sig bara träffad när man själv vet att man gjort något. Tänk på den saken!

Jag hade en USEL dag idag. Jag kan tänka mig att det var så här Lotta på Bråkmakargatan kände sig när hennes armband försvann och hon fick blod på knäna efter att ha stulit Tant Bergs cykel.

Bara för att barn blir ledsna för saker så betyder det ju inte att deras känslor inte är lika äkta som en vuxens. Jag tycker därför att man lätt kan dra paralleller mellan barn och vuxna. Fast som jag skrev tidigare föredrar jag barn framför vuxna.

När jag kom hem idag öppnade jag ett paket jag fick från en av eleverna. En My Little Pony och ett armband. Jag började genast gråta, och sedan det fina brevet till. Såna ord som träffade mig långt in i själen. Det är svårt att förklara hur rörd jag blev över detta.

På kvällen grät jag igen, riktiga krokodiltårar och det var med av sorg. Jag bröt ihop i soffan hemma hos Björn efter att han fått skäll utan egentligen anledning. Eller ja han är ju lättast att skälla på när jag känner mig frustrerad inombords.

Jag grät och sa att det känns fan som jag backat fyra jävla steg! Jag var lycklig innan jag kom tillbaka dit igen. Visst var jag det? Han svarade ja, det kändes bra. Jag har skrattat och mått bra sedan i slutet av november. Jag har fnittrat och skojat, jag har varit lycklig. Under 3,5 timmar känns det inte alls lika i kroppen längre. Jag är skitledsen bokstavligt talat.

Det handlar inte längre om stress och panikångest. Den delen är ganska lugn inom mig. Nej det handlar mer om att jag blir tokig på allt det andra. Bemötandet kanske främst? Hur man tycker sig ha rätt att vara mot andra.

Som sagt känner någon sig träffad så kanske det finns en poäng i det. Jag tänker aldrig mer hålla mina känslor inom mig. Det är det inte värt. Jag känner mig sårad, ledsen och överkörd.

Lyckotårar och tårar av sorg samma dag. Det blir en tidig kväll ikväll. Bara 3,5 timmars arbetsvecka kvar när jag kommer till jobbet imorgon fördelad på två dagar. Sen är det fredag och då ska jag njuta av livet igen.

 

16 Comments

  1. Såå himla tråkigt att läsa verkligen! Men det är bra att du inte håller det inom dig, utan du är värd att få tala om hur du känner och tycker, och framförallt (!) bli bra behandlad. Stå på dig imorgon, och kram tillbaka vännen!

  2. Åh, stackare!! Men kul med armbandet från eleven. Sådant värmer kan jag tänka. Hoppas du snart är gladare igen. Kram Annika

  3. Bra att du inte tänker hålla din känslor inom dig 🙂 Tror inte det är bra för en att göra så, känner man nåt så ska det få komma ut

  4. Usch vad jobbigt med en sån dag… När jag gick i gruppterapi sa de till mig att det är viktigt att förstå att även om man tar ett steg bak så innebär det inte att det är ett bakslag och att man är tillbaka på ruta ett, för man har kommit så mycket längre än så. Jag saknar känslan av lycka. Jag vågar inte vara lycklig idag, jag känner inte lycka och det var flera år sen jag var lycklig. Men jag hoppas på att komma dit igen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: