Bilden föreställer ett av glasen ur min samling.

Jag såg en statusuppdatering idag på Facebook. Ni vet det där med minnen, där hade jag ställt en fråga om någon kunde berätta för mig varför mitt hjärta rusade och slog dubbelslag varje natt. Jag kände mig orolig och fick flera olika svar. Men ingen av teorierna var ju stress så klart. Jag antar att just stress är det sista man tänker på när någons hjärta rusar så där. Nu vet jag dock varför, det var ju kroppen som drog i nödbromsen. Men jag körde på för jag förstod inte där och då varför jag kände mig så konstig. Hjärtslagen, huvudvärken, den där enorma tröttheten. Att jag somnade till i badkaret, och som tur var vaknade. Ljud och ljuskänsligheten, att jag blev så irriterad på små ljud och ljus.

Jag kommer ihåg att jag fick ökad salivmängd i munnen. Det var skitjobbigt, det tog liksom aldrig slut på saliv kände jag. Sen att jag bet ihop reagerade jag väl inte märkbart på eftersom jag bitit ihop i många år. Men allt det andra, jag förstod ju att något var galet men aldrig att jag kunnat ana att kroppen hade dragit åt handbromsen. Att det hela skulle sluta med en total kollaps alla pang och bom rakt in i väggen. Jag kunde verkligen aldrig anat det.

Något jag däremot lärt mig är att livet är viktigare än jobbet. Det är inte alls viktigt att prestera och att lägga ner det där lilla extra som det så fint kallas. Det där LILLA EXTRA får man så sällan ta del av i alla fall. Eller ja man blir så klart uppskattad för det, men det syns ingenstans. I alla fall inte om man valt en bransch där kvinnor är överrepresenterade.  Annat hade det ju så klart varit om jag varit snoppbärare och jobbat på ett stort företag. Men nu är jag snippbärare inom kommunen och då får man inget för det lilla extra. Oavsett hur mycket man jagar det där lilla egentligen obefintliga lönetillägget som kallas för “löneökningen“.

Nej nu låter jag bitter, får avsluta med lite glädje. Jag mår i alla fall bättre i år än förra året. Det är positivt!

10 kommentarer

 1. Så skönt att du mår så mycket bättre nu<3
  Ah tyvärr är det ju så där, är man snippbärare och arbetar på en kvinnodominerad arbetsplats -så ja tyvärr-kan med reta mig på sånt :/

  Sv: Det var vår haha, igår kom snön här med .. tyvärr. vill ju verkligen ha vår nu 🙂

  Hoppas du får en fin fredag på din lediga dag 🙂
  Annie recently posted..Random frågor om min dag …

 2. Känner igen mig så mycket i det du skriver. Jag gick själv in i väggen för ett år sedan och det började som för dig. Att jag inte förstod vad kroppen höll på med. I mitt fall efter lite sjukskrivning sa jag upp mig. Insåg att det är jobbet som får mig sjuk och det är de inte värt. Idag mår jag bättre men man märker att graviditeten spökar på alla symtom ibland.

  1. Det är sorgligt hur många vi är som befinner oss här eller befunnit sig här :(. Kan tänka mig att graviditeten sätter igång en del också <3. Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: