Efter jag fixat mina naglar gick jag till Stadsbiblioteket här i stan för att låna en bok. Beslutade mig även för att försöka vara lite smart och studera när jag ändå var där. När jag studerade till lärare lärde jag mig att bästa platsen för mig att få ro på vid studier är just på ett bibliotek. Kanske är det för det är så tyst där och man kan tänka. Dessutom har man inget annat man kan bli distraherad av och ”måste” göra. Utan istället så gör man det man ska.

Boken jag lånade och läste idag heter Nya Omsorgsboken och handlar om olika former av funktionsnedsättning. Det jag läst i boken är väl värt att rekommendera för alla som arbetar inom skolan idag. Det är verkligen aktuella ämnen, sen hoppade jag vissa delar. Som demens kändes inte helt aktuellt för mig som arbetar i skolans värld. Eller hoppade över kanske är fel ord, jag läste delar av kapitlet det som kände som att det kunde vara användbart. Jag är ju undersköterska med specialisering mot utvecklingsstörning, det är visserligen över tio år sedan jag blev undersköterska men fortfarande är det något jag faktiskt är. Dock känns min lärarexamen och förskollärarexamen mer relevant idag eftersom det är med såna saker jag arbetar.Tänk att jag om tre år kommer titulera mig som specialpedagog också, att jag om tre år har fyra yrkesutbildningar varav tre med högskoleexamen. Tänk om någon sagt det till mig när jag var arton år och hoppade av gymnasiet. Jag hade aldrig trott på den saken, det hade känts helt orealistiskt.

4 kommentarer

  1. Verkligen bra gjort att Du trots Du hoppade gymnasiet har tagit Dig dit Du är idag och att Du fortfarande har lust att vidareutbilda Dig. Du är ett föredöme.

    Vet att det finns dem som fått botox (?) mot migrän, vet dock icke om det hjälper.
    Har Du hört talas om det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa