Dark Mode Off / On
Läraryrket

Läslovet börjat här.

Så tog jag läslov idag då, eller höstlov som det också heter. Men jag gillar klangen på det nya ordet läslovet istället. Ett lov för att inspirera barn att läsa, jag gillar böcker och tycker om att få tid för just böcker och läsandet.

Helt plötsligt känns det som att denna dagen blev tillägnad böcker, första inlägget en målarbok för vuxna, och sedan mitt Traderafynd i form av Per, Ida och Minimum som jag skrev om tidigare idag och nu kommer resten om läsning igen. Även om det inte stått läsning på schemat idag på jobbet utan andra trevliga planeringar så har ändå böcker varit dagens tema.

En sak ni inte vet om mig är min kärlek till biblioteket. Jag gillade aldrig att vara ute på rasterna som barn, och vi hade det så lyxigt att vår låg och mellanstadieskola låg granne med Orsa Sockenbibliotek som det hette och stod på lånekorten när jag var barn. Hur som helst jag såg min räddning i att läsa böcker istället för att leka på skolgården och det passade mig alldeles utmärkt. Tänker idag vilket lyx det var att ha biblioteket så nära skolan att vi fick vara där på rasterna.

Jag brukade tillbringa min tid där på biblioteket med att läsa för andra barn också. Bland annat en pojke som när jag gick i trean gick i årskurs ett. Jag läste lättlästa böcker för honom och han lyssnade. Något år senare började jag läsa KP eller Kamratposten på biblioteket eftersom de hade en jättestor pärm där med tidningar som var riktigt många år gamla.

Böckerna jag läste om och om igen var Kulla-Gulla, Lilla huset på prärien och böckerna om Mimmi och Eddie. När jag som tolvåring hade praktik valde jag att praktisera på biblioteket och det är än idag den roligaste praktik jag någonsin haft. Jag fick sortera böcker och sedan läsa hur mycket jag ville, scanna in böcker och scanna av dem igen. Jag läste ut hela serien med Eva och Adam och lånade hem en hel hög böcker minns jag.

Det är kanske inte helt oväntat att jag än idag älskar en riktigt bra bok. En bok kan vara precis det jag behöver för att må bra.

Läser du böcker? Vilka böcker föredrar du?

10 Comments

 1. vi har oxå tävlingar här i skolan på loven de ska läsa o skiva upp böcker o kunna berätta lite från var bok o sen görs en dagning på de som läst mest o så är bra tycker ja o lilla felicia är så himla duktig

 2. Tycker också att läslov låter väldigt trevligt! Jag läser mest språkdrivna romaner, gärna om olycklig kärlek eller personlig utveckling, ish. Fast just nu läser jag Bad Feminist av Roxane Gay.

 3. Jag gillar höstlov:)alltid hetat höstlov eller novemberlov här där jag bor.och så ska det förbli;) för mig i alla fall:p

 4. Biblioteket var en del av min uppväxt, jag bodde som barn nära både skola och bibliotek och ja biblioteket var ju min favoritplats 🙂
  Har alltid läst, har försökt överföra läsandet på Elin som gärna läser och jag har ju fortsatt läsa för henne på kvällen vid läggning.
  Böcker har en central del i mitt liv 🙂

  Jag är allätare då det gäller böcker,
  men läser gärna deckare, thriller och svenska författare.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: