Dark Mode Off / On
Barn i sorg Läraryrket

När barnet och läraren inom mig möts på mitten, och det bara säger klick.

Allra käreste syster

Jag hittade denna fantastiska målarbok på Åhlens. Hela jag fylldes med en känsla av upprymdhet, och även om jag inte köpte den vet jag vad jag önskar mig. Jag har en kärlek till Astrid Lindgrens fantastiska böcker, och filmer. Just min denna Allrakäraste syster är också något alldeles unik och spännande med. Trots att den bara är en liten berättelse är den så fin och sorglig på samma gång.

Allra käresta syster

Jag såg den som kortfilm som barn, på Bolibompa som det hette på den tiden. Den var så spännande och fin, kanske grät jag lite också när jag såg den. För jag tyckte det var så sorgligt hur hon var ensam där i sitt hem, trots en mamma, pappa och lillebror. Jag minns hur fint det var med hästarna, hundarna och blommorna. Det spännande när de red igenom den mörka läskiga skogen, och sedan kom till de snälla och åt godis på det där riktigt njutningsfulla sättet så jag bara ville vara med där jag också. Jag minns känslan när de båda kommer den där sorgliga platsen. Den plats där systern berättar att när rosorna i trädgården vissnar, då är jag död. Den där sista lilla meningen som alltid griper tag i det lilla barndomshjärtat jag fortfarande har på insidan av min kropp. Hon rider och springer hem, och gråter med huvudet på sin kudde i sin säng. Dagen efter fyller hon år och får sin hund, sin söta lilla pudel och hon går till rosorna och de har vissnat. Systern är död, eller som jag som vuxen förstår att det är, hennes påhittade syster. Hon var en fantasi som försvann, som alla barns fantasier till sist gör.

Som jag vill ha denna målarbok. Men det börjar närma sig julen, kanske ska jag önska mig den i julklapp. Eller så får det bli efter julen, tänk att få måla bilderna till en saga skriven av Astrid Lindgren.

12 Comments

  1. va nice 😀 om du har fb kan du gå me i min å en väns grupp Sveriges målarbok å lägga upp dina alster när du målat dom 😀 kram

  2. Men åh,vilken fin historia! Den där berättelsen hade jag aldrig hört talas om innan, och jag som ändå älskade Astrids filmer och böcker när jag var liten :O

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: