Som prickarna på en nyckelpiga.

Kanske inte rubriken har någon egentligen mening, men ibland tycker jag bara ord kan bli så fina tillsammans. Jag gillar att skapa meningar, har alltid tyckt om att leka med orden. Jag minns ett kassettband som liten, med flera olika ramsor som jag lyssnade på ofta. Bland annat “bulleribulleribock, hur många horn slår bocken upp“. Jag gillade den där ramsan, har alltid tyckt om såna där återupprepande ramsor och ord och de fäster sig i min hjärna för alltid.

Lika så är det med snuskiga sånger eller dikter jag hört genom livet. Jag minns varje liten textrad hur opassande den nu må vara. Det passar sig egentligen inte att kunna massa snuskvisor och verser när man är 33 år, lärare och tonårsmamma. Man lika så är det helt galet kul att kunna, jag gillar det. Det är en liten talang jag har att memorera allt jag inte borde memorera.

Hur som helst vad har jag gjort idag? Planerat för jobbandet imorgon, umgåtts med William som ska till Skedvi och praktisera på Skedvibröd imorgon. Pratat med Lisa och haft det roligt en stund, och sedan har jag fixat en god middag.

Nu alldeles strax ska jag bege mig mot sängen. Klockan är halv nio men jag är verkligen jättetrött. Man får vara trött ibland, speciellt i november när det är mörkare mer än det är ljust, men imorgon är det i alla fall en annan dag kan man ju i alla fall säga.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

8 thoughts on “Som prickarna på en nyckelpiga.

 • 13 november, 2017 at 21:21
  Permalink

  Haha självklart kan man kunna snuskvisor oavsett ålder eller yrke 😀 Kramis

  Reply
 • 13 november, 2017 at 22:14
  Permalink

  ja men idag tycker ja det har varit en sån liten dag såå tröt kanske vädret. sov sött o lycka till med allt för william i morg då

  Reply
 • 14 november, 2017 at 07:25
  Permalink

  Ha ha där har vi en sak gemensamt 😀 jag är oxå bra på att komma ihåg ordvitsar som är tungvrickande och nonsen-ord, för att inte prata om fulvisor 😉

  En historia jag hörde då jag var lill-liten har följt mig genom livet 😉

  Ha en fin tisdag å var rädd om Dig, kram

  Reply
  • 14 november, 2017 at 21:34
   Permalink

   Åh så härligt :D. Åh så roligt :D, alltid kul med likasinnade :D. Haha jag älskar verkligen sånt 😀

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: