Innedagar i Västerås, på specialpedagogprogrammet.

På väg till hotellet från Mälardalens högskola passade
jag på att fotografera dessa fina renar. Tycker Falun borde ta efter
detta.

Tillbaka i Västerås igen då. Har hängt på Mälardalens högskola hela dagen med föreläsning och seminarium. Befinner mig just nu i sängen på mitt hotellrum och det är helt okej. Skönt med samma hotell, jag börjar känna mig van vid att vara här nu.

Jag tog en liten promenad idag, skönt efter att ha suttit stilla mestadels av dagen. Dessutom har jag haft krångel med min IBS i två dagar, men jag tror det börjar lugna sig nu. Men det är hemskt när hela magen krånglar. Jag vill verkligen inte missa seminarium och föreläsningar, därmed så var det inget alternativ att låta magen styra denna gång. Men det har varit tufft. Önskar ingen IBS, det är hemskt med en mage som inte fungerar som den ska. Den slog bakut när jag i tisdags i samband med att William blev sjuk handlade en bönburgare från McDonalds då William önskade sig en McWrap. Har aldrig reagerat mot bönburgare innan, men tydligen tycker inte min mage att det är bra så det var sista gången.

Hur som helst, Västerås har verkligen julpyntat här och hur fint är det inte? Speciellt med renarna! Blev helt förälskad i dessa i morse när jag såg dem. Älskar när det pyntas med belysning det blir så fint och upplyst, i decembermörkret.

Jag tror att det är saker som sånt här som gör att turister återkommer till en stad. Det lockar och verkar inbjudande som ett litet ord för välkommen hit. 

Om ni undrar över utbildningen är jag förvirrar stundvis, men det tycks jag tack och lov inte vara ensam om. Det känns bra, då kan man vara förvirrad ihop. Jag trivs väldigt bra både i min studiegrupp och seminariegrupp, dessutom är seminarieledaren bra så på det planet känns utbildningen jättebra. Det här är ju mer vad som passar mig som person, och jag vill ju förändra och förbättra skolan som plats för eleverna, någonstans tror jag att det är just med den här utbildningen det kan finnas en möjlighet till detta.

Västerås bjuder kanske inte på sitt bästa vänder den här trippen, men det är lugnt. Lite tråkigt med töväder kan man ju tycka men sånt får man väl leva med. Så typiskt decemberväder tyvärr.

Tog några bilder på hotellrummet denna gång. Det är spännande, rummen är rätt tråkiga egentligen men det är tyst och lugnt samt att frukosten är god här. Tycker det är spännande att badrummen är så pass fina när inredningen är så tråkig. Tänker att de kunde bytt ut lite så skulle rummen vara helt okej. Som detta mörka trä de envisas med i varje rum.

Sen har jag nog inte riktigt förstått grejen med separata sängar? Varför står de inte ihop med sängbord på varsin sida istället? Är väl skönare med en stor säng än två separata?
Jag kanske skulle busa till det lite och möblera om. För er som inte förstår att jag skojar, så det var ett skämt.

Badrummet gillar jag, lika fräscht varje gång. Gillar duschen med, vet det för jag har nu duschat på dessa duschar två gånger innan. Just ja, kanske ska säga att det här rummet är spegelvänt mot tidigare rum jag varit i, det var lite ovant faktiskt.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

18 thoughts on “Innedagar i Västerås, på specialpedagogprogrammet.

 • 14 december, 2017 at 19:25
  Permalink

  Vad skönt att du är på ett hotell som du har varit på förut och så fint det är. 😀 Kramis

  Reply
  • 15 december, 2017 at 08:04
   Permalink

   Ja jättefint pyntat verkligen :D. Gillar Västerås är en jättefin stad :D.
   Ja förstår inte? Men står att de börjat renovera i ena hissen såg jag idag :).
   Precis tänker så jag med, huvudsaken är ju att man sover bra, speciellt när det är en natt så där 🙂

   Reply
 • 14 december, 2017 at 20:57
  Permalink

  Skönt Du trivs med Ditt boende, är det en eller två övernattningar per gång?
  Hur långt har Du hemifrån Dig till Västerås?

  Kan hända att bönburgare blev för kraftigt för Din mage ihop med oro då William var sjuk,
  Ibland behövs ju ingenting för att magen ska bli helt upp å ner,
  bönor är inte direkt nån mat som är snäll mot magen.
  min mage har ju varit nästan oförskämt bra senaste veckorna, helt otroligt.

  Reply
  • 15 december, 2017 at 08:03
   Permalink

   Ja jättehärligt :D. Det är en natt per gång, är två innedagar så vi är där tors-fre. Jag får dock åka väldans tidigt. Klockan är ställd på 4:00 för att hinna med tåget som går 5:31, men jag behöver gå ner till tåget så det beror på det.

   Ja absolut, har aldrig tidigare reagerat mot bönor konstigt nog trots att det är svårt att smälta för IBS-mage, men nu tycks det blivit för mycket att hantera.

   Reply
 • 14 december, 2017 at 21:29
  Permalink

  Det är så fint med allt ljuspynt överallt.
  När magen krånglar funkar ingenting, hoppas din mage har rättat till sej någotsånär så du kan koncentrera dej på de saker du ska….

  Reply
  • 15 december, 2017 at 08:12
   Permalink

   Visst är det :). Sån julstämning. Ja fy det är hemskt, jag har haft IBS sedan jag fick barn. Har blivit mycket bättre sedan jag började äta vegetarisk kost, men så ibland reagerar magen på något igen som i förrgår.

   Reply
  • 15 december, 2017 at 08:01
   Permalink

   Ja jag förstår liksom inte? Är väl skönare med en stor säng 😀

   Reply
 • 14 december, 2017 at 21:43
  Permalink

  Usch det måste vara så grymt jobbigt med IBS. 🙁 Men jag hoppas att det går bra på skolan och att det blir intressant och kul 🙂 Kram

  Reply
  • 15 december, 2017 at 08:06
   Permalink

   Ja det är inte kul direkt :(. Hela livet blir påverkat :(. Det är jättebra jag trivs i mängder 🙂

   Reply
 • 14 december, 2017 at 21:48
  Permalink

  Åh, jag älskar att bo på hotell. Slippa att ta hand om disken efter frukosten och komma tillbaka till en nybäddad säng! Så härligt! (Enda gången jag höll på att tröttna var när jag var iväg i tre månader på jobb och bodde på hotell).

  Reply
 • 15 december, 2017 at 19:04
  Permalink

  Tråkigt att du reagerade på burgaren. Visste inte att det fanns bönburgare. Är de goda? Fin o mjuk konsistens?

  Reply
  • 15 december, 2017 at 22:37
   Permalink

   Ja det var inte kul alls :(. Jo det finns, funnits i flera år :D. De är goda om man gillar bönburgare :).

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: