Dark Mode Off / On
Sjukdomar

Ögoninfektionen och läkarbesök.

Vilken respons jag fått på gårdagens inlägg. Så många som verkligen uppskattade inlägget och dessutom har det delats flera gånger. Blir så klart glad över saken, det är fint att få ta del av era tankar och erfarenheter. Tänkte börja med att skriva detta, då det värmer att se ert engagemang i inlägget. Fortsätt gärna kommentera och dela, det är fint att se hur många som känner igen sig.

Flera av er undrar säker även hur det går med min infektion. Det är bättre idag, men igår var det hemskt. Tanken var att jag skulle jobba, men vaknade med ett öga fyllt med var och svullnad. Dessutom var och är andningen påverkad då jag hostar hela tiden, så fick ringa mig sjuk och bege mig på en akuttid till Falu vårdcentral. Där säger läkaren att hon rekommenderar mig att vara hemma nu när det är så här. Tydligen kommer infektionen komma och gå i flera månader… Blir mindre roligt ekonomiskt detta och ännu mindre roligt eftersom jag just nu sitter i nationella provtid och har massor med studier att ta mig för. Jag kände stress inför allt, men sedan tog jag mig ett djupt andetag och började tänka på mig och min hälsa igen. Är man sjuk så är man, det går inte att göra något åt detta förutom att gilla läget. Jag har råkat ut för en infektion i min kropp och eftersom jag lider av en kronisk lungsjukdom så är det som det är med mitt immunförsvar. Man får gilla läget, ta ett djupt andetag och inse att det är här livets väg nu bär mig.

Jag försöker tänka att varje grej man möter på vägen i livet är en erfarenhet inför något större, det gör att hur jobbigt nu allt må vara, kommer det förmodligen bli värre och såldes har jag den här erfarenheten med mig att leda mig framåt med efteråt. Låter tragiskt och bittert men så är det, nu ska jag ta och vila. Är ändå hemma idag och mår lite bättre, tack till den som uppfann Betapred! Om det fortsätter så här ska jag jobba imorgon, så håll tummar och tår!

4 Comments

  1. I detta fall ska Du absolut tänka på Dig själv i första hand.
    Ingen tackar Dig ifall Du kör slut på Dig själv bara för att jobba… även om jobbet är viktigt så är Du viktigast.

    Tänker som så att Du nu vid byte av skola och nya elever blir smittade då det är andra baciller å virus på nytt ställe. Då jag jobbade inom barnomsorgen – innan jag blev heltidssjuk – blev jag förkyld/sjuk varje terminsstart, då var jag extra mottaglig.

    krya på kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: