Dark Mode Off / On
Läraryrket

Rasten och att rätten till att våga andas.

Befinner mig i mitt klassrum igen. Så skönt att bara ta sin rast så här, alldeles tyst och tid för att återhämta sig i lugn och ro. Jag har lite huvudvärk och känt av den hela dagen. Tror att det beror på att jag är uppstressad för veckan, jag försöker andas och ta tid men känner mig själv väl och det är lite väl mycket just nu. Massor med studier som måste göra, även om jag kommer kunna få en viss del av detta ur världen idag. Nationella proven som ska rättas och sedan studierna på plats nästa vecka. Det blir bra när sportlovet kommer då ska jag ta tid för att andas totalt.

Har även en plan på att åka upp till Orsa under sportlovet. Ska bara prata med mamma och kolla vilka dagar som passar. Inte varit i Orsa på snart ett år nu, och jag vill träffa mormor så behöver resa upp dit en sväng. Det brukar dessutom vara ganska skönt när man är där för man behöver inte tänka så mycket.

Tiden går märker jag snart är min rast slut. Slutar 16:15 idag och efter det hämtar Björn upp mig för vi ska till Williams skola på utvecklingssamtal. Jag ska nog försöka hämta ett paket idag också, eller rent av två. Får se hur många som kommer det ena är i alla fall framme. 

Det har varit riktigt kallt här i Falun idag, -24 när jag tittade på termometern. Men en fördel är det också för samtidigt som det var kallt så upptäckte jag att det var ljust på morgonen idag. Dagsljus istället för mörker som förra veckan, vi går mot rätt tid nu. Lite mer än en månad kvar tills vi får sommartid igen. Ja alltså ställer om klockan, men där runt slutet av mars brukar ju även våren kommer och knacka lätt på dörren. Ser så mycket framemot våren och värmen. Jag älskar verkligen tiden på året när vi får se solen, blommorna och värmen.

18 Comments

 1. Hur långt är det mellan Falun & Orsa?
  Jag har kört igenom Falun, men i övrigt bara varit i Borlänge & Mora.
  Jag gillar ju Dalarna 🙂 troligtvis för att det alltid varit soligt å fint när vi varit där 🙂

  Att tvinga sig själv till att koppla av är svårt, i alla fall för mig… blir ju som en stressituation.

  1. Ungefär 10 mil, men är så galet dåliga bussförbindelser upp dit :(. Därför blir det alldeles för sällan man åker dit. Åh men det är fint här i Dalarna :).
   Orsa och Mora ligger grannar med varandra, tar väl ungefär 10-14 min med bil :).

 2. Det är alltid skönt och behövligt att åka bort bort ett litet tag. Att släppa alla måste för en liten stund..
  Hoppas huvudvärken ger med sig..

  1. Helt galet kallt, hoppas det bli varmare snart. Får gärna vara minus men inte så här kallt :). Tycker det är kul om snön ligger kvar lite så det går att åka skidor och liknade för barnen :d.
   Så underbart med solen eller hur 😀

 3. Tråkigt med huvudvärk.
  Här har Cilinen (klass6) nationella prov imorgon och sen nån dag till denna vecka ,mins inte vilken nu bara för det haha

  Här var det kallt imorse mwn sen tvärvände det o vart nollgradigt ,får se ikväll om det är lika kallt igen?

  1. Ja fy, får alltid sånt här när det är stressat runt mig. På torsdag har hon då :). Är ju lika för alla 6:or i landet :).
   Skönt vi har kallt fortfarande 😮

 4. Jag tänkte på en sak häromveckan. Jag är så van vid att det är mörkt och så när det var ljust klockan fyra när jag åkte hem från jobbet blev jag alldeles lycklig. Ljusare tider ser jag fram mot samtidigt som jag verkligen är glad över att det har blivit riktig vinter. 🙂

 5. ja men det kanske är det du behöhöver åka i väg dit lite
  hoppas huvuduvörken går över har väl skit pms ja idag för mått samma piss blää

  stor rkam vännen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: