Dark Mode Off / On
Läraryrket Specialpedagogprogrammet

En ny dag, i en kylig stad.

Ligger i sängen, oroar mig för att gå upp. Eller oro kanske är fel benämning men vill hellre ligga kvar här idag. Känner mig alltid uppstressad innan nationella prov, rabblar in exakt hur jag ska göra, försöker tänka att varje del ska bli helt rätt.

Jag har inte nerverna för nationella prov. Tänkte det förra gången jag var ansvarig och tänker det nu igen. Det är så mycket som måste vara perfekt, och sådant höjer mina krav på mig själv alldeles för mycket.

Försöker tänka att efter denna vecka är det bara en omgång kvar med matematiken som ska göras. Sedan kan man släppa nationella proven. Visserligen blir det inte lugnare för det. Det är utvecklingssamtal, överlämningar och annat. Men nationella är över i alla fall. Jag lär även sätta mig ner och skriva på två uppgifter som ska göras under våren. Ett PM på 15 sidor och sedan en vanlig tentamen på vad jag i huvudet vill minnas var 6 sidor. Tänk när man är klar med allt i juni, då ska jag andas ut.

Nej nu ska jag vila sista minutrarna innan jag ska gå upp och fixa mig. Tänkte andas en stund, äta frukost och sedan dra igång dagen. Efter jobbet ska jag hämta ett paket och sedan lägga mig och sova middag en stund. Det förtjänar jag!

20 Comments

 1. Åh, så jobbigt att känna så! Jag försöker alltid att dela upp allt i delmål och bocka av del för del. Det brukar kännas mycket bättre.

  Jag älskar din klädställning, färg och stil helt i min smak. Det ser nästan identiskt ut med min garderob! 🙂

  1. Ja det är tungt :(. Önskar så att jag kunde känna annorlunda blir kanske bättre hos psykologen på fredag :).
   Åh så roligt att höra :D. Kul att vi har lika 🙂

 2. OJ prov!! Det är nu år och dar sen man själv var inblandad i prov… eller nu ljög jag lite för jag har gjort (för skojs skull) 2st högskoleprov. Senast var dock snart 4år sen S Det här kommer du fixa och när Juni kommer så borde du verkligen unna dig något riktigt härligt för din skull =) TREVLIG DAG nu!

 3. vad skönt att sova middag, det gör jag typ aldrig. 😛 det är skönt att det inte är lika kallt här i falun idag som det var igår. igår höll man ju på att frysa ihjäl när man var ute ;o

  sv; kul att du gillar inlägget 🙂 nej det har jag faktiskt inte funderat på. känns som att folk bara skulle ha svårt att stava till det eftersom det är finskt. haha! :P​

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: