Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Specialpedagogprogrammet

Mina dagar i fina Västerås.

Jag kom hem igår kväll, men var då så trött att jag bara gjorde det absolut minsta behövliga och sedan la mig på soffan. Jag lyssnade exakt på vad min kropp behövde i det läget. När jag tänker på hur januari och februari varit fram tills skrivande stund är jag glad att jag står upp. Livet har gått på högsta växel och det märks för jag glömmer saker, är förvirrad och gör om grejer utan att minnas att jag gjort samma sak för en stund sedan.

Just det där är skrämmande för jag vet att det är min hjärna nu som drar i nödbromsen. Jag måste varva ner och andas. Nacken värker och jag behandlar den dagligen med Ormsalva, huvudet ger tydliga känningar på spänningshuvudvärk och jag har dubbelslag på hjärtat. Det gör ont i bröstkorgen på mig, så att åka till Västerås och göra paus är bra för mig.

Det är nämligen så att Västerås bringar fram glädjen inom mig. Det sa jag till psykologen förra veckan. Jag älskar de där två dagarna i Västerås, jag blir glad där. Jag får energi och glädje. Studiegruppen jag är med i är fylld av skratt, glädje och energi, vi har så fantastiskt kul tillsammans.

Det jag lärde mig när jag kraschade 2016, är hur viktigt det är att göra saker som ger skratt och glädje. Att bara får skratta och ha kul, att inte stressa utan att ta det lugnt och bara flyta med på vågen i det roliga. Jag älskar det där, det roliga i livet. Det viktiga är det roliga!

Jag är så glad över att jag studerar i Västerås och till specialpedagog. Det är en dröm jag uppfyller just nu. Drömmar, tänk hur viktiga de är för oss alla. Dagens uppmaning från mig till dig är: Uppfyll din dröm, lev din dröm och upplev din dröm!

26 Comments

  1. Så fantastiskt att du känner precis så, inför att åka till Västerås, och träffa din studiegrupp och att få uppfylla din dröm 🙂 Så glad för din skull!

  2. Sitter också med sån där huvudvärk och dubbelslag nu, inte kul. Härligt dock att läsa om hur du trivs med plugget och att det får dig att må bra. Så viktigt att göra sånt som ger kraft. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.