Så sitter jag på tåget. Lyssnar på musik och väntar på min resa mot Västerås och Mälardalens högskola! Vaknade strax innan fyra, jag la mig dock vid 19:30 igår kväll så jag är utvilad. Fick möta ett vackert Falun i morgonstund. Fågelkvitter och gryningens sol. Luft som doftar vår och liv, det slog mig att jag bara jobbar 14 dagar till sedan börjar semestern.

Livet och att få leva. Jag känner sådan tacksamhet över livet. Tänk att få vakna upp till det här. Att leva mitt i försommaren! Jag tror varendaste varelse på jorden som öppnar ögonen denna tid på året känner sådan glädje.

På tågstationen höll jag på att få hjärtstopp. Jag gick på perrongen och hör plötligt någon skrika till “Lady, were you go“. Visade sig vara en uteliggare, och alkoholen stod bredvid bänken. Så sorgligt, alla dessa människoöden man möter tidigt på morgonen. Dem vi aldrig ser på dagen, de skiner med sin frånvaro och förmodligen var det nog fullt på Riastugan kan jag tänka mig.

Nej nu ska jag lyssna på musik och åka mot Västerås. Skriver när jag är framme!

31 kommentarer

  1. Du får det att låta så härligt att vara uppe tidigt. Själv känner jag mig inte som människa än. Knappt levande ?

  2. Usch, man tycker verkligen synd om dessa människorna. Ingen skulle behöva leva så. ?

  3. Att det ska finnas hemlösa/uteliggare i vårt Sverige är hemskt. Att nån ska behöva sitta utanför affär och tigga är otroligt ledsamt. Det borde inte behöva vara så i vår moderna tid.

    Jag hoppas Du får en fin skoldag och att Du inte är alltför trött efter Din tidiga morgon.

  4. Så härligt att du känner så, tacksam till livet! Det är något man borde uppskatta varje dag!?

  5. Jag håller med dig! Det är så sorgligt att se alla dessa människor som inte har någon riktig plats att befinna sig på.. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!
%d bloggare gillar detta: