Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Högkänslighet

Solnedgångar och att umgås med människor jag älskar.

Det var så underbart att åka upp till Orsa igår och umgås med min fantastiska mormor. Jag älskar henne så oerhört mycket, det har jag alltid gjort.

I veckan läste jag något som jag inte tänkt på tidigare, att varje mormor burit dig i sin kropp. Alla kvinnors ägg är klara redan inne i ett flickfoster innan hon föds. I ungefär fem månader så bär man därmed sitt eventuella blivande barnbarn i sin kropp. Det var så fint för mig att träffa på den saken, min mormor och jag har ett sådant fint band till varandra. Tänk att när min mormor bar min mamma i sin kropp så bar hon samtidigt mig. Den lilla cirkeln av liv.

William tog denna bild på mammas & hennes mans hund Nikki.

Vi åkte till Näset i Furudal efter vi varit hos mormor. Där så blev vi bjudna på middag och det var jättemysigt. Näset är verkligen så vackert och mammas och hennes mans sommarstuga är verkligen så himla fin plats.

Nikki ställde sig bakom mig en stund så jag passade på att fotografera henne också. Jag hade en sån fin lördag, mådde så bra av att träffa min familj och få njuta tillsammans med dem. Det är så mycket värt att få umgås med människor man älskar.

18 Comments

 1. Vad fint det där med att ens mormor burit en också.. Har jag aldrig tänkt på förut. ♥
  Härligt att du fick åka och vara med de du älskar, sånt mår man så bra av. Spelar ingen roll tror jag hur gammal man blir, mamma och mormor är ändå speciella 🙂

  1. Visst är det vackert :). Jag fullkomligt älskar själsligt tänkande :). Det finns så mycket fint bakom den saken :). Visst är det så, ens band till dem är så starkt 🙂

 2. Att ha sina nära och kära betyder så mycket!
  För mig låter det lite långsökt att min mormor skulle ha haft mig i sin mage samtidigt som min mamma, för det är ju andra faktorer som spelar in innan barnet hamnar i magen ? Men jag förstår precis hur du tänker!

  Hoppa du får en fin söndag ?

  1. Det är sant 😉 ren och skär biologi. Vi föds med våra ägg, tycker långt ifrån att vår biologi är äcklig det är oerhört fint att vi har de kroppar vi har. Jag tycker det är så häftigt med allt som har med fortplantning att göra :D. Redan som liten började jag läsa på kring det biologiska :).

 3. Det har du så rätt i. Att vara omgiven med rätt personer gör så mycket. Man blir så positiv och glad av det. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: