Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Högkänslighet

Jag känner, och det är bra.

Nyss hemkommen från ett besök hos psykologen. Ett akutbesök, nästa blir den 16/11 det är ett tag dit och blir det för tungt ska jag ta mig dit igen. Jag intalar mig själv att jag lever, att jag andas även om det känns som mitt hjärta saknar en bit. Den biten kommer alltid vara borta, jag kan inte göra annat än att känna så men psykologen sa att det blir bättre. Jag är i en kris just nu, men det blir bra igen. Jag lyssnar på hennes ord, jag vet att hon har rätt. Jag får gråta, och vara helt förkrossad i den kris jag befinner mig i det är normalt.

Jag pratade om mina ätstörningar, jag släppte ut hur jag knappt ätit på 2 dagar. En halv skål yoghurt i onsdags, en bit tårta i onsdags och en halv avokadosallad, andra halvan av avokadosalladen igår och idag 4 frukostknäcke med ost samt en kopp kaffe. Jag känner ingen hunger, jag blir sådan när jag sörjer eller befinner mig i kris. Dock har jag mina ätstörningar i grunden från början och dessa måste jag bli av med. Jag måste sluta att ha maten som min fiende, jag vill kunna känna att maten finns där ändå.

Jag vägrar vara typisk skandinavisk och inte våga sörja, jag vill sörja och jag vill våga leva. Jag vill likt havets vågor känna hur jag sköljs i livet med alla känslor. Aldrig mer ska mina känslor begravas, jag vill leva utan flykt.

40 Comments

 1. Jag åt 1 gång om dagen i flera månader när jag gick igenom min sorg i början, första tiden åt jag inte alls. Men det kommer långsamt långsamt tillbaka.. du är så stark som kämpar <3

 2. Det är så tråkigt att det är lite tabu att få sörja och vara helt utåt med sina känslor. Det är ju det mest naturliga som finns. Skönt att du gråter och inte håller allt inombords! <3

 3. Ta den tid du behöver för att sörja, man får gråta även om det är tabu lite så gråt man mår bättre av att gråta ut sina känslor än att hålla dom inne. Kram 🙂

 4. Självklart måste du sörja om du har sorg! Det är helt naturligt, och sörjer gör man varesig man tillåter sig eller inte. Så då måste det ju vara bättre att släppa fram alla känslor och släppa ut alla tårar❤ Det här inlägget gjorde ont att läsa, och jag hoppas innerligt att det känns lite bättre inom en inte alltför avlägsen framtid❤

 5. Jag kanske missat vad som hänt eller så har du inte skrivit det, men man måste få sörja så är det ju. Så du får nog efterhand nu mer energi till att äta, för kroppen behöver ju det och det är du ju såklart medveten om

  kramar

 6. Jag vet icke vad som hänt Dig, men jag tror ju efter egen erfarenhet att det är bättre att vara ledsen, gråta och sörja,
  att typ ”svälja gråten” och låtsas som ”ingenting” det tar mer energi och ger långvarig skada.
  Att prata, skriva och sätta ord på sin sorg kan hjälpa.

  Du vet var Du kan nå mig ifall Du vill ”prata” enskilt.
  Jag önskar att jag kunde hjälpa Dig.

  Du är icke svag, Du är stark som tillåter Dig att känna, att vara stark är att kunna bryta ihop och komma igen.

  kramar om

 7. Jag känner igen mig så mycket i dina ord! Jag är en riktig känslomänniska och då är de så viktigt att låta sig leva, känna, sörja & skratta❤️ Är också sån att jag inte äter när jag mår dåligt, så himla svårt & jag önskar jag fann en lösning på de! Ta hand om dig fina Madeleine, du är så stark!

 8. Tycker att det låter som att du har en sund inställning till det trots den kris du befinner dig i just nu. Det är viktigt att sörja och låta känslorna komma ut. Sedan får det ta den tid det tar. Jag tror på dig! <3

 9. Att ta steget och be om hjälp är ett stort steg i rätt riktning. Att sörja, må dåligt osv är inget som bör vara tabu. Kämpa på och du är stark att dela med dig.

 10. Du är stark, och oavsett vad som händer kommer allt att lösa sig och blir bra!
  Kom ihåg det, vet att orden kan vara uttjatade men jag trodde aldrig på det men idag vill jag nästan tatuera in det för det stämmer.

  Ett tips är att köpa näringsdryck på apoteket, då får du i alla fall i dig näring. Det är viktigt!

  Många kramar till dig, <3

 11. Vad skönt att du fick pratat av dig med en psykolog och att du har en ny tid inbokad.Jag hoppas verkligen att du kommer ur denna onda cirkel och att du hittar tillbaka till ditt rätta jag. Kommer du att bli sjuk skriven ett tag framåt?

 12. Fina fina du det gör ont att höra att du mår som du gör. Skönt att du fick prata med psykologen idag. Gråt om du känner att du behöver. Att gömma och begrava känslor levande är inte bra för själen.

 13. Klart du får gråta!! När du vill, du är inte merän mänsklig och jag har alltid trott på att man mår bättre i sig själv om man vågar visa vad man känner.. exempelvis gråter när du är ledsen! Stor styrke kram till dig!

 14. Verkligen tråkigt att höra hur du haft det dom senaste två dagarna! Låter otroligt tungt. Du är ALDRIG ensam. Du har oss alla i gruppen. Vi finns ALLA där för dig. Skickar stora styrketankar och kramar till dig <3 Hoppas verkligen du mår bättre snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: