Julgranskula skapad av min mamma. Kulor går att köpa av henne om du klickar här. 

Sitter här och inser att helgen precis startat, eller den började 11:30 för mig men det brukar ta en liten stund innan den känslan infunnit sig. Det är ändå ganska skönt med helg måste jag säga, denna vecka har känts evighetslång men så är det november och varje dag i november känns som en hel vecka.

Funderar på att ta mig en liten tripp till Ta till vara och PMU när jag ändå är ledig, det brukar kunna vara lite trevligt att vara där en stund när det ändå är torsdag. Men jag har inte beslutat mig för hur jag ska göra ännu. Jag behöver egentligen inte köpa något, men samtidigt är ju loppis ganska roligt ändå.

Vad gör du denna torsdag?

32 kommentarer

 1. Ja november är verkligen en grå och trist månad den känns även jättelång som du säger. Att gå på loppis är kul tycker jag och även lite mysigt. Hoppas du får en bra helg 🙂

 2. Jag älskar loppis inte för att jag måste handla som du skriver utan för att gå runt få inspration och även fundera på vad vissa saker har haft för betydelse för någon annan =)

 3. Så otroligt bra och begåvad din mamma är! Vad jobbar hon med? Har du ärvt hennes talang? Brukar du måla?

  1. Visst är hon :). Hon har jobbat som lokalvårdare tills hon blev uppsagd läs utförsäkrad då hon fick problem med höften efter 30 år i trogen tjänst. Då var hon inget värd längre och sades upp, nu har hon en form av praktik. Under sin sjukskrivning och sedan arbetslöshet så blev skapande hennes räddning. Tidigare hade hon inte hållit på med sådant alls :). Jag är inte speciellt pysslig av mig, däremot ser jag vackra detaljer i saker så fotografering är mer min grej 🙂

 4. Vad skönt med tidig helg och en lång sådan. Loppisar är så roligt, jag hade dragit dit om jag hade haft möjlighet.
  Idag har jag vart i skolan för en föreläsning och sedan inte gjort så mycket mer än skrivit ut herrans massa dokument till skolan plus plockat här hemma…

 5. Så härligt att helgen redan har börjat. Själv har jag bara jobbat och så blir det även i morgon. Vilken fin julgranskula din mamma har gjort.

 6. Måste vara så skönt med långhelger! Kan tänka mig att en fördel är chansen att hinna varva ner någon dag mer innan det är dags att ladda för jobb igen.
  Man kan ju aldrig veta vad för fynd man kan göra på loppis. Inte helt fel heller att bara strosa runt och titta på saker och ting. 🙂
  Det blev en lugn torsdag där jag förutom att gå en sväng och handla bara varit hemma. 🙂

  1. Ja det är verkligen det :). Ibland känns det som man har lite semester ;). Jag brukar ha en sak i huvudet jag ska kolla efter :-p. Men ofta hittar jag helt annat 😀

 7. Det låter skönt att helgen har börjat!? Att gå på loppis kan vara kul även om man inte hittar något att köpa. Man vet ju aldrig riktigt vad man kan förvänta sig av sortimentet?
  Julgranskulan som din mamma har gjort är verkligen jättefin!?

 8. Vad härligt med en tidig helg, önskar att helgerna var längre 😛

  Jag har inte gjort såå mycket, tog en vilodag men varit på promenad med hunden 🙂

  Ha en fin kväll<3

 9. Såå fin julgranskula, skall kolla lite mer på din mammas skapelser. Loppis är verkligen roligt 🙂 Har dina loppisställen öppet varje dag?

 10. Ååh vad underbart med helg redan på torsdagen. Själv jobbar jag en sista dag, sen är jag också ledig. Vad ska du hitta på i helgen? Kram fina du <3

 11. Nä, min kommentar tycks inte kommit fram…. Eller?
  Jag skrev igår att jag alltid trott att det varit lönlöst att jobba som lärare och deltid då man endock jobbar 100 % med planeringen och så men du upplever det inte så? Nyfiken
  ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa