Julkalendern: Lucka nummer 2: ”Ett misslyckat val”

Julkalendern är skapad av Johanna kajson.

Den här blev en svår fråga, jag som mår väldigt dåligt ofta på grund av min högkänslighet borde hitta på hur många olika saker som helst att ta upp och så står det stilla i mitt huvud av något jag vill dela med mig till er av.

Men jag tänker att jag kan utgå ifrån mina ätstörningar. Jag har haft ett komplicerat förhållande till mat hela livet. Mat har alltid varit skamfyllt och efter åt av ätstörningar vet jag inte längre vad normalt förhållande till mat är. Som jag skrev i oktober så har jag skrivit in mig på DALA ABC som är ätstörningsenheten här i Falun och Dalarna. Om det är ett misslyckat val jag gjort i livet så är det att år efter åt varit en del av självsvält, hetsätning och skamfylld inför mat.

Mitt val att vara ätstörd har gjort att jag fördrivit bort vänner och andra som betytt något för mig, eftersom jag själv valt att inte umgås med människor för att jag känner mig för tjock eller fel. Jag har skadat min kropp så jag lider av magbesvär. Att vara ätstörd är ett val jag önskar mig aldrig fått uppleva. Även om det inte var ett aktivt val så är det något jag ångrar djupt.

Orsakullan
Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

20 thoughts on “Julkalendern: Lucka nummer 2: ”Ett misslyckat val”

 1. Vi har vissa likheter Du å jag, dit hör destruktivt förhållande till mat, att vara ätstörd ,-) är ett rent helvete.
  Att inte ha en normalt förhållande till mat gör det svårt att umgås när det är mat och ätande i fokus.
  Jag är så glad att Du har tagit tag i problemet och önskar Dig att lycka å framgång att mota bort det stora matspöket.

  1. Jag märker ofta det :D, ser flera gånger att vi har likheter med varandra och det är fint :).
   Visst är det en börda att känna så :(. Att välja bort fina saker för att mat som är så socialt betingat är i fokus 🙁

 2. Förstår att du känner att det gått många år och är till spillo men så bra att du tog tag i det. Det är många som fortsätter i samma mönster hela livet.

  Jag kommer vara hemma till sommaren med Adrián är planerat så sen får han börja.
  My wonderful loves recently posted..Advent

 3. Sorgligt att läsa vilka effekter din ätstörning haft i ditt liv. Det är så vanligt och ändå något som vi sällan pratar om, bra att du skriver om din resa. Hoppas att du kommer att få bra hjälp nu framöver💕

 4. Vilken rolig och bra julkalender! Så bra att du skriver om detta, känner igen mig i vissa delar och det är riktigt jobbigt att ha en kamp mot maten :/ Det är som du säger, det är inget aktivt val men ångest kan göra så mycket dumt för en som man ångrar efter..
  Chanelle recently posted..Bullbak!

 5. Viktig fråga att lyfta ❤ Jag har själv inga erfarenheter av ätstörningar, men tänker att samhället inte direkt gör det lättare

 6. Alla val vi gör är inte lyckade men jag tänker att vi ska inte skuldbelägga oss för dem. Vi gjorde dem utifrån hur situationen såg ut och vi är inte mer än människor. Vår yngsta delar förresten din sons födelsedatum!
  Znogge recently posted..Första advent…

 7. Fint och ärligt skrivet, samt viktigt, kanske hjälper det någon är påväg åt fel håll kring maten, har en nära b som lider av anorexi och det är fruktansvärt att se henne må så dåligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: