Kläder för en aktiv fritid.

bild 123
bild 123

Har du hört talat om företaget engelbert strauss? De säljer arbetskläder,  yrkeskläder, bygg & fritid arbetskläder.

Som lärare är jag ute en del i yrket. Nu är inte just den tiden med att vara ute något jag själv är jättepeppad på, men det är något jag vet om att det tillhör mina arbetsuppgifter. För att kunna vara ute i skogen, ha rastvärdstid eller göra annat med eleverna i det svenska klimatet vi lever i så känns det naturligt att skriva om kläder som är bra för det klimat vi i Sverige tampas med.

Det finns många olika saker att handla i webbshoppen både som företagskund och privatkund, bland sakerna du kan handla finns något jag vet att många hemmafixare använder numera nämligen hängselbyxor. Det kan ju ibland vara svårt att hitta snygga dam hängselbyxor anser jag som mest tänker på gravida när jag ser sådana. Men jag vet att det också varit modernt ett tag här nyligen så misstänker att det kanske är den där smaken som baken som för oss att referera till olika saker. Jag förstår dock syftet med hängslebyxor när man ska arbeta i hemmet, måla om ett rum och behöver kläder som tål att bli skitiga. Eller varför inte måla om ett vitrinskåp i furu?

I det stora hela behöver nog alla människor då och då bra kläder, om det så är för hemmafix eller friluftsliv. Det är just nu för mig läge att leta efter något annat än sneakers och då faller det så klart på ett par rejäla vinterskor som håller värmen om mina fötter. Dessutom känns det viktigt att skorna är vattenavvisande för jag riktigt avskyr att bli kall om fötterna. Så när jag kollade på detta företagsskor såg jag att de ha skyddsskor som håller vatten borta. Ni som aldrig jobbet som lärare förstår nog inte hur många gånger man fått springa ut i blöta diken, eller varför inte gå på en åker och märka hur hela foten faller ner i en grop som man inte ens visste fanns där innan. Blöda och kalla skor är inte det minsta roligt att gå med en hel utedag kan jag lova dig.

Det är nog lätt att tro att det endast är vissa yrken som behöver arbetskläder? Men jag har länge ansett att lärare och förskollärare, fritidspedagoger, samt annan personal inom skolan och förskolan borde få arbetskläder. Visst är det en kostnadsfråga, men man tycker ju att det borde ingå i arbetet att alltid ha bra kläder. Drömma kan man ju alltid få göra i alla fall.

Madeleine Stenberg

Madeleine är namnet, född 1984 i Orsa i Norra Dalarna. Som nittonåring flyttade jag till Falun och bor här sedan dess. Jag blev gravid nitton år gammal och mamma några månader senare och var då tjugo. Är utbildad förskollärare, grundskollärare F-9 och studerar till specialpedagog. Jag är även doula (förlossningsstöd), hjälpmamma & kursledare i den ideella föreningen Amningshjälpen.

Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

4 thoughts on “Kläder för en aktiv fritid.

 • 12 december, 2018 at 16:36
  Permalink

  Redan på den tiden då jag jobbade på Förskola – innan jag blev sjuk – fick vi faktiskt ett set utekläder – en skaljacka och ett par överdragsbrallor, vind & vattenavvisande.
  Det känns ju helt normalt om Du vill veta min åsikt 😉
  Även om Du valt att jobba som lärare finns det saker Du behöver för att klara Ditt jobb på bästa sätt som Du kanske aldrig använder mer än ett par gånger under terminen å då behöva betala det själv… det suger 😉
  Jag vet att en av förskolelärarna på Elins förskola vägrade åka skidor & skridskor med barngruppen då hon ansåg att hon icke hade råd att köpa denna “nödvändiga” utrustning för fem, sex gånger under vårterminen.

  Reply
  • 12 december, 2018 at 19:45
   Permalink

   Låter jättebra, kan önska att man fick sådant som lärare med :). Ja eller hur sånt där har jag också tänkt på :). Intressant 🙂

   Reply
 • 12 december, 2018 at 12:38
  Permalink

  Håller med dig om att personal som måste vara ute mycket i jobbet som till exempel förskolepersonal bör få arbetskläder. Jätteviktigt att man inte fryser på jobbet! 🌸💕

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: