Astma & sjukdag.

Så fräsch som på bilden ovan är jag inte idag direkt. Jag har världens astma och är hemma från jobbet. Hostar så jag kräks och har dubblerat min astmamedicin efter vårdcentralens inrådan. Fick på inrådan att stanna hemma och använda mig andra bra medicin vila.

Varje gång jag blir förkyld kommer detta som ett brev på posten. Blir dålig, och får svår att andas. Hostar konstant och hostar slem hela tiden. Blir helt knäpp, att sova blir till en omöjlighet. Så vila får det bli då, vila betyder att jag måste koppla ner vilket är viktigt för tillfrisknandet. Så här sitter jag och piper som en pipleksak. Att skriva går ju trots att man är sjuk, värre är det att jobba. Hoppas jag blir frisk snabbt!

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

40 thoughts on “Astma & sjukdag.

  • 12 december, 2018 at 19:54
   Permalink

   Ja det är jättejobbigt verkligen. Jo det hjälper, försöker ha huvudändan höjd 🙂

   Reply
 • 12 december, 2018 at 13:28
  Permalink

  Ååå fy fasen för astma! Dottern hade det och själv har jag också problem med luftvägarna så jag vet hur jobbigt det är att inte få luft och ha en massa slem. Vila är bra och som du skrev. Jobba är en sak men skriva är en annan.
  Krya på dig

  Reply
  • 12 december, 2018 at 19:53
   Permalink

   Ja det är hemskt verkligen :(. Ja det är ju verkligen det man behöver <3. Ja det är verkligen så, om man skriver sitter man stilla 🙂

   Reply
 • 12 december, 2018 at 13:38
  Permalink

  Åh, krya på dig! Astma är verkligen inte roligt när man är sjuk!

  Reply
 • 12 december, 2018 at 15:10
  Permalink

  Usch så jobbigt det måste vara att få sådan astma när du är sjuk, jag hade fått panik…
  Hoppas att allt släpper snart så du kan bli frisk 😀
  du är lika vacker på båda bilderna <3

  Reply
  • 12 december, 2018 at 19:52
   Permalink

   Ja det är jobbigt, har ganska svårbehandlad astma i grunden så blir värre när jag blir sjuk :(. Tack så mycket 🙂

   Reply
 • 12 december, 2018 at 15:40
  Permalink

  Men uscha, krya på dig massor! Bara ordet kräks gav mig ont i magen, hört att vinterkräksjukan också kommer nu snart. Kram<3

  Reply
 • 12 december, 2018 at 17:17
  Permalink

  Usch har själv samma problem med min asma just nu och det känns som man hostar upp lungorna vilken minuter som helst. Känner att det blir värre varje gång jag går ut..Hoppas att du mår bättre snart

  Reply
 • 12 december, 2018 at 17:29
  Permalink

  Jag har också astma, det var dock värre näe jag var liten men kommer ihåg hur jobbigt det var när man fick riktigt astmaanfall typ :/ krya på dig ❤

  Reply
  • 12 december, 2018 at 19:49
   Permalink

   Vet att många har det så att astman växer bort, önskar att det var så för mig med. Men min kommer alltid finnas kvar 🙁

   Reply
 • 12 december, 2018 at 18:02
  Permalink

  Men fy så jobbigt med astma och hosta! Det retligaste med hosta är att den sinkar tillfrisknandet eftersom man inte får sova. Krya på dig!❤️
  Lillan Kind recently posted..En däckad dag

  Reply
 • 12 december, 2018 at 19:36
  Permalink

  Åh fy farao för hosta genom nätterna. Så himla knäckande. Ingen aning om detta hjälper vid förkylningsastma, men googla rålök i vattenbad under sängen.. helt galet – men det ska hjälpa mot hosta.
  Stor kram och krya på Dig!
  Marie recently posted..Gotland levererar och vi försöker landa.

  Reply
  • 12 december, 2018 at 19:47
   Permalink

   Ja det är hemskt :(. Får testa det, jag har astma hela tiden men den förvärras vid förkylning <3

   Reply
 • 12 december, 2018 at 20:11
  Permalink

  Men fy krya på dig och hoppas att du mår bättre snart! Måste bara säga att du är fin med lockigt hår :)<3

  Reply
 • 12 december, 2018 at 20:22
  Permalink

  Snygga lockar hade du på bilderna i alla fall. 🙂
  Så trist att läsa om astman. Är det förkylningsastma det är du har då, har i alla fall för mig att det är något man kan ha? Låter jobbigt oavsett, särskilt med en sån hosta som gör att det inte riktigt går att slappna av eller vila helt för att den liksom är i vägen. Ja, hoppas du blir bättre snabbt! <3
  Elisa recently posted..En trött första advent

  Reply
  • 12 december, 2018 at 22:22
   Permalink

   Tack :D. Ja det är verkligen inte kul med astma. Jag har kronisk astma, alltså jag lever med den men när jag blir förkyld blir det värre än annars.

   Reply
 • 12 december, 2018 at 21:25
  Permalink

  Usch fy vad jobbigt. Har det med väderomslag att göra när det blir kallare? Så var det i alla fall för mina barn. Hoppas att du blir bättre snart. Kram
  Fnulan recently posted..Jo då

  Reply
  • 12 december, 2018 at 22:15
   Permalink

   Ja det är verkligen det :(. Ja men sedan att jag jobbar med det jag gör, det är liksom ett liten brev på posten att dra på sig förkylningar som lärare 😉

   Reply
 • 12 december, 2018 at 21:51
  Permalink

  Åh vad jobbigt det låter. Det där kan inte alls vara kul. Det är jobbigt som det är att vara sjuk och ifall man är förkyld kan man ju ändå inte andas. Kan inte ens föreställa mig hur jobbigt det måste vara med astma på det hela. Krya på dig och hoppas att du mår bättre snart 🙂 // Petra Elisabeth
  Petra Elisabeth recently posted..Min julkalender: Lucka 11

  Reply
 • 13 december, 2018 at 03:45
  Permalink

  Hoppas verkligen du blir frisk snabbt att hosta så mycket så man kräks slem har jag bara gjort en gång i mitt liv och det var inge kul, måste var så jobbigt för dig med astman och förkylningen. Krya på dig! Kram <3

  Reply
 • 13 december, 2018 at 15:31
  Permalink

  Åh fy, när Loui är rosslig och dan så brukar jag höra varmt honungsvatten till honom så slemmet löser upp sig. Det brukar hjälpa för honom, hoppas att det kan hjälpa dig med 🙂
  Jennysvardag recently posted..Torr luft påverkar astman

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: