Julkalendern är skapad av Johanna kajson.

Jag har aldrig haft valet att förändra saker jag inte kan hantera. Jag har aldrig haft valet att inte vara allergisk, se människor jag älskat lämna denna jord. Vissa saker har vi aldrig valet eller ens kapaciteten att förhindra, vi får helt i dess svårighet bara acceptera att dessa val görs åt oss.

24 kommentarer

  1. Det här inlägget träffade mig. Ibland kan jag känna att andra väljer åt mig. Att jag inte får välja själv hur jag ska leva mitt liv. Ibland är jag rädd att jag på grund av det kommer bli en bitter gammal tant. Men jag är inte redo att ta kontrollen själv. Ett tag till får andra välja åt mig. Inser att den här kommentaren är att prata i gåtor men så får det vara.

  2. Så sant så, och dom valen skulle man helst av allt vilja kunna ha kontroll över själv. Tänk dom som så gärna helst vill välja när dom ska avsluta sitt liv, att inte ens få göra det när man är obotligt sjuk 🙁

  3. Vissa saker måste man som du säger bara acceptera, vare sig man vill eller inte. Att människor går bort, sjukdomar och gud vet allt är tyvärr inget val 🙁

  4. Vissa val kan man verkligen inte välja själv eller påverka från början, de måste man tyvärr bara acceptera och försöka leva med för att försöka månså bra på bästa sätt.

  5. Det är så tråkigt med dessa val som delas ut till oss och jobbigt att behöva acceptera dem.. Det var ett intressant ämne i julkalendern som väcker tankar!

  6. Så himla fint inlägg. Min kusin gick bort i somras, 20 år gammal. Sedan dess har min faster alltid sagt när vi pratat om detta ”If love could have saved him, he would never die” Tycker det är så fint citat att jag själv skulle vilja tatuera in det. Dock dör inte en person så länge man älskar hen och tänker på personen. Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa