Julkalendern: Lucka nummer 16: ” Valet jag aldrig haft…”

Julkalendern är skapad av Johanna kajson.

Jag har aldrig haft valet att förändra saker jag inte kan hantera. Jag har aldrig haft valet att inte vara allergisk, se människor jag älskat lämna denna jord. Vissa saker har vi aldrig valet eller ens kapaciteten att förhindra, vi får helt i dess svårighet bara acceptera att dessa val görs åt oss.

Madeleine Stenberg

Madeleine är namnet, född 1984 i Orsa i Norra Dalarna. Som nittonåring flyttade jag till Falun och bor här sedan dess. Jag blev gravid nitton år gammal och mamma några månader senare och var då tjugo. Är utbildad förskollärare, grundskollärare F-9 och studerar till specialpedagog. Jag är även doula (förlossningsstöd), hjälpmamma & kursledare i den ideella föreningen Amningshjälpen.

Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

24 thoughts on “Julkalendern: Lucka nummer 16: ” Valet jag aldrig haft…”

 • 16 december, 2018 at 18:50
  Permalink

  Så sant som de e sagt fina du, de viktigaste är att man inte stannar kvar i de som man inte kan förändra ❤

  Reply
 • 16 december, 2018 at 18:28
  Permalink

  Så är det. Vissa saker rår man helt enkelt inte över hur gärna man skulle vilja det.
  Znogge recently posted..I går…

  Reply
  • 16 december, 2018 at 19:01
   Permalink

   Ja det är verkligen så, man får bara acceptera helt svårt :/

   Reply
 • 16 december, 2018 at 17:52
  Permalink

  Så himla fint inlägg. Min kusin gick bort i somras, 20 år gammal. Sedan dess har min faster alltid sagt när vi pratat om detta “If love could have saved him, he would never die” Tycker det är så fint citat att jag själv skulle vilja tatuera in det. Dock dör inte en person så länge man älskar hen och tänker på personen. Kram <3

  Reply
  • 16 december, 2018 at 19:23
   Permalink

   Tack! Så fint och sorgligt med din kusin :(. Förstår precis att du vill ha det som tatuering det var vackert <3

   Reply
 • 16 december, 2018 at 16:18
  Permalink

  Många saker som händer i livet kan vi inte styra, vi får bara försöka hantera dem efrer bästa förmåga.🌸💕

  Reply
 • 16 december, 2018 at 15:42
  Permalink

  Det är så tråkigt med dessa val som delas ut till oss och jobbigt att behöva acceptera dem.. Det var ett intressant ämne i julkalendern som väcker tankar!
  Chanelle recently posted..Gårdagen och tabberas

  Reply
  • 16 december, 2018 at 19:42
   Permalink

   Ja absolut, ibland önskar man sig slippa dem men det finns inget annat val än att acceptera 🙂

   Reply
 • 16 december, 2018 at 15:37
  Permalink

  Det finns så många val man önskat att man fick göra men aldrig fick möjligheten till, det hade sätt väldigt annorlunda ut då :/

  Reply
 • 16 december, 2018 at 11:51
  Permalink

  Vissa val kan man verkligen inte välja själv eller påverka från början, de måste man tyvärr bara acceptera och försöka leva med för att försöka månså bra på bästa sätt.
  Hanna recently posted..När Wallmans intog Östgöta kök

  Reply
 • 16 december, 2018 at 11:10
  Permalink

  Vissa saker måste man som du säger bara acceptera, vare sig man vill eller inte. Att människor går bort, sjukdomar och gud vet allt är tyvärr inget val 🙁

  Reply
 • 16 december, 2018 at 11:08
  Permalink

  Så sant så, och dom valen skulle man helst av allt vilja kunna ha kontroll över själv. Tänk dom som så gärna helst vill välja när dom ska avsluta sitt liv, att inte ens få göra det när man är obotligt sjuk 🙁
  Fnulan recently posted..Billigaste önskelistan?

  Reply
 • 16 december, 2018 at 10:08
  Permalink

  Det här inlägget träffade mig. Ibland kan jag känna att andra väljer åt mig. Att jag inte får välja själv hur jag ska leva mitt liv. Ibland är jag rädd att jag på grund av det kommer bli en bitter gammal tant. Men jag är inte redo att ta kontrollen själv. Ett tag till får andra välja åt mig. Inser att den här kommentaren är att prata i gåtor men så får det vara.
  Hannas krypin recently posted..Pilates för nacke och axlar

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: