Julkalendern: Lucka nummer 18: ” När jag valde att börja blogga”

Julkalendern är skapad av Johanna kajson.

Skolavslutningen i nian. Jag med min lillasyster Melissa. Vägde 45 kilo på mina 171 centimeter. Kroppen byggdes av självsvält. 

Min första blogg startade när jag var femton år ung, året var 1999. Det var på en sida som hette SKUNK som la grunden för denna blogg, stället SKUNK var ett ställe där typ alla hängde. Även om jag bara hann sitta där på SKUNK några minuter per dag på vårat modem var det guld värt att dela med sig i dagboken kring något man undrade över.

Året efter när jag var sexton skapade jag en dagbok på den andra alla måste hänga på sidan Lunarstorm. Även där skrev jag dagbok i skolans datasalar, smygkollade på killar man tyckte var snygga och gjorde om i sitt KRYPIN. Vid sjutton år till och med nitton år skrev jag ganska regelbundet om killar, känslor och fester där i dagboken. Men sedan när jag blev gravid tog jag bort allt för att starta mig en renodlad graviditetsdagbok, som övergick till bebisdagbok och som sedan blev en blogg om småbarnsår, studier och ja det är den ni ser produkten av idag.

Jag gjorde liksom aldrig det där nischade, utan har bara fortsatt skriva i dagboksform. Det är vad som passar mig och mitt röriga huvud allra bäst.

Madeleine Stenberg

Madeleine är namnet, född 1984 i Orsa i Norra Dalarna. Som nittonåring flyttade jag till Falun och bor här sedan dess. Jag blev gravid nitton år gammal och mamma några månader senare och var då tjugo. Är utbildad förskollärare, grundskollärare F-9 och studerar till specialpedagog. Jag är även doula (förlossningsstöd), hjälpmamma & kursledare i den ideella föreningen Amningshjälpen.

Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

48 thoughts on “Julkalendern: Lucka nummer 18: ” När jag valde att börja blogga”

 • 19 december, 2018 at 01:29
  Permalink

  Har aldrig hört talas om skunk men däremot lunarstorm man kunde ju även spela på den sidan hade dock aldrig de. Vad länge du har bloggat 1999 hade man ju knappt hört om ordet blogg, och jag var en liten tjej då. 🙂 kram

  Reply
  • 20 december, 2018 at 23:31
   Permalink

   Förstår det, den var tidig SKUNK. Förstår att det är så :D. Blir ganska stora kontraster 🙂

   Reply
 • 18 december, 2018 at 23:45
  Permalink

  Vad kul att du har hållit igång sålänge 👍 Upplever att många som nischar sig på något inte blir kvar i längen utan tappar det efter ett par år. Imponerand av din ihärdighet att känna inspiration till att finnas kvar år efter år 🐰

  Reply
  • 20 december, 2018 at 23:28
   Permalink

   Ja det är ju det :D. Håller med det känns som att de till sist tröttnar 🙂

   Reply
 • 18 december, 2018 at 22:59
  Permalink

  Man kan ju verkligen säga att du var bland de första med blogg då!

  Reply
  • 20 december, 2018 at 23:27
   Permalink

   Visst var det :D. Men du så häftigt :D. Håller med, det var något speciellt med Lunarstorm 😀

   Reply
 • 18 december, 2018 at 21:06
  Permalink

  OJ jag visste inte ens att bloggar fanns på den tiden. Jag började 2010 och tyckte att jag bloggat länge. SÅ mycket minnen du har sparat på dig under alla dessa år. Underbart
  Fnulan recently posted..Undercover boss

  Reply
  • 18 december, 2018 at 21:36
   Permalink

   Jag tror min generation kan varit de flesta som började dela med sig av livet :). Ja det är jättekul, önskar ibland att jag hade kvar saker från innan William låg i magen men tyvärr inte ☹️. Har i alla fall från den tiden så får vara glad för det lilla 😅

   Reply
 • 18 december, 2018 at 20:10
  Permalink

  Så roligt att få läsa din “historia”, och Lunastorm har jag endast hört om hos andra men inte riktigt fattat vad det varit! :’D

  Reply
  • 20 december, 2018 at 23:25
   Permalink

   Kul att du tycker det. Det var som Facebook men på ett annat sätt, med blogg, forum och allt inbyggt 🙂

   Reply
 • 18 december, 2018 at 19:21
  Permalink

  Jag tycker att det låter som ett vinnande koncept. Ditt skrivande har förändrats i takt med din utveckling och förändring. Då blir det trovärdigt.
  Znogge recently posted..Husse har fått…

  Reply
 • 18 december, 2018 at 19:05
  Permalink

  Tycker detta är sååå intressant, tänk hur lång tid det är och hur mycket ditt liv förändrats på 19 år. Galet ändå! Du började blogga när jag föddes, haha. Massa kramar fina du, du är otroligt vacker <3

  Reply
  • 18 december, 2018 at 21:04
   Permalink

   Så kul att höra :D. Ja livet förändras verkligen med åren :D. Så kul ju, verkligen intressant det där med åren :D. Åh tusen tack 🙂

   Reply
 • 18 december, 2018 at 18:44
  Permalink

  Vad roligt att läsa om hur allt började! Skunk har jag aldrig hört om hehe men däremot hade jag också Lunarstorm 😀 Tycker inte man måste ha en nisch.. Jag har ju lite olika nischar men sen vill man ju skriva om annat också!
  Det är kul att läsa din blogg tycker jag så dagbok passar dig bra!
  Chanelle recently posted..Gårdagens bitterhet följde med till denna dag med

  Reply
  • 18 december, 2018 at 21:04
   Permalink

   Den sidan fanns nog mellan 98-02 ungefär :). Så roligt att du tycker det <3

   Reply
 • 18 december, 2018 at 18:06
  Permalink

  Spännande inlägg, jag bloggar också på min blogg lite som en dagbok 🙂

  Reply
 • 18 december, 2018 at 16:43
  Permalink

  Jag har alltid också skrivit dagbok och har insett att skriva fritt ner mina tankar passar mig också bäst. Så kul att få reda på dessa saker om dig, en bra julkalender tycker jag👍

  Reply
 • 18 december, 2018 at 14:19
  Permalink

  Undrar om inte jag också skrev dagbok där, hade också Lunarstorm, det var en av mina klasskamrater från gymnasiet som var med och skapade Lunarstorm =D
  Mirre recently posted..När åldern viss kan ha betydelse

  Reply
  • 20 december, 2018 at 23:32
   Permalink

   Så kul :D. Sen roligt att det var så med dina klasskamrater 🙂

   Reply
 • 18 december, 2018 at 14:12
  Permalink

  Kul att läsa om hur du började blogga. Jag började blogga 2007 och då ville jag ha en modeblogg. Engla var min stora inspiration. Det är helt galet när jag tänker på det att jag följt hennes blogg i tolv år. Jag har bloggat på samma adress sedan jag började. Hannafialotta är som min lilla bebis som jag inte kan kasta bort.
  Hannas krypin recently posted..Veckans mål

  Reply
  • 20 december, 2018 at 23:33
   Permalink

   Så roligt att det uppskattades :D. Kul där att få ta del av hur det förändrats för dig :D. Sen även kul att du fortfarande har samma namn 🙂

   Reply
 • 18 december, 2018 at 14:02
  Permalink

  Låter precis som för mig 🙂
  Började blogg på Lunar och sen familjeliv när jag fick barn… sen gick jag över till egen blogg på egen domän osv runt 2004 🙂
  Gud så länge man har bloggat 🙂 men så har det gått upp och ner i perioder med aktiviteten.

  Ha en fin dag,

  Kram kram
  Jenny recently posted..Julutmaning dag 18

  Reply
  • 20 december, 2018 at 23:34
   Permalink

   Så kul :D. Undrar om vi kan ha varit på samma ställen typ? Jag hängde på Familjeliv med :), hette Mamyleine på båda :). Vad hette du?

   Reply
 • 18 december, 2018 at 13:17
  Permalink

  Jag är glad över att du skriver och låter oss andra ta del av ditt liv. Att få ta del av andras liv är ett bra sätt att få perspektiv på ens eget kan jag tänka ibland. Tack!

  Reply
 • 18 december, 2018 at 10:54
  Permalink

  Jag har ju inte heller riktigt nischat mig eftersom jag alltid velat skriva om allt som rör sig i huvudet. Vill inte vara låst. 🙂
  Vilka minnen som kommer fram av det du skriver! Hängde också på Skunk och senare Lunarstorm. Gjorde inget annat än att designa om mitt krypin hela tiden, haha. De öppnade ju igen för ett par år sen under Stajlplejs.com, blev tvungen att logga in där nu igen för att känna lite nostalgi. 😀

  Reply
  • 20 december, 2018 at 23:43
   Permalink

   Så kul :D. Känns som alla numera ska nischas jag kan verkligen inte göra det :D. Så kul att även du varit på båda ställena :D. Älskade också att greja i krypinet var som dig man gjorde om hela tiden. Sen när man fick ha PRO också blev så roligt 😀

   Reply
 • 18 december, 2018 at 10:02
  Permalink

  Roligt att läsa om din långa bloggresa! Jag gillar att läsa dagboks-bloggar som ger en liten inblick i någon annans liv.🌸💕

  Reply
  • 20 december, 2018 at 23:43
   Permalink

   Så kul att du tycker det :D. Lika här föredrar detsamma 🙂

   Reply
 • 18 december, 2018 at 10:01
  Permalink

  Så kul att få veta hur det hela startade för dig! Jag blir så imponerad av er som bloggat så länge och började så pass tidigt! Jag har själv bara bloggat i 3 år men önskar att jag hade börjat tidigare 🙈
  Emelie recently posted..Fullt upp!

  Reply
  • 20 december, 2018 at 23:44
   Permalink

   Så kul att du tycker det :). Ja det är jättekul :D. Åh förstår det 🙂

   Reply
 • 18 december, 2018 at 09:52
  Permalink

  Jag började också mer som en dagbok när jag var yngre, sen hittade jag vad jag ville skriva om. Jag tycker du lägger upp inläggen bra, älskar att läsa om tankar och funderingar också 🙂

  Reply
 • 18 december, 2018 at 08:14
  Permalink

  Vad kul att du har haft bloggen så länge 🙂 och att du valde att gå din egen väg med bloggandet

  Reply
  • 20 december, 2018 at 23:47
   Permalink

   Ja det är jättekul :D. Ja man hittar väl den egna stilen när man hållit på så länge 🙂

   Reply
 • 18 december, 2018 at 07:36
  Permalink

  Så roligt att få veta var din första dagbok/blogg var. Gamla herdliga Lunarstorm. Där hängde man ju hela tiden. Tänk vilken skillnad det blir på bloggen när man får barn
  Jennysvardag recently posted..Loui smider planer

  Reply
  • 20 december, 2018 at 23:48
   Permalink

   Så kul att du tycker det :). Det var verkligen en helhärlig sida 😀

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: