Julklappar, böcker & Dalatuppar.

Några julklappar till tänkte jag visa. Först ut är denna bok som min mormors moster haft. Jag samlar på bland tomtar och troll, denna är alltså den 6e år gången så det känns väldigt häftigt att äga. Kommer ta väl hand om den. Den fick jag av min mamma. Om du vill se hur vi firade julen så klicka på den här länken.

Min lillebror Mattias hade hittat dessa böcker och gav mig. Jag samlar på gamla läseböcker. Är lärare och tycker det finns något fint i dessa gamla böcker.

Mattias gav mig även denna spargris. Den var bara för söt! Han tyckte den var lite inspirerad av Dalarna och det kan stämma.

Är nog blommorna han tänkte på. Nu har jag sällan mynt men om man får det någon gång kan man ju alltid se till att fylla grisen med dem.

Sedan sist och faktiskt också minst, Mattias skrev till mig för en vecka sedan om jag var intresserad av Dalatuppar, jag skrev JA direkt. Har velat ha dalatuppar i många år men brukar vara svåra att hitta och gör man det är de dyra som bara den. Men nu så två små Dalatuppar bor här hemma med mig.

Orsakullan
Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

46 thoughts on “Julklappar, böcker & Dalatuppar.

 1. Oh den där grisen, så söt. Den skulle jag vilja ha. Jättefin ❤
  Kul att samla på gamla böcker ❤ undrar om det kan bli värde på sånt….eller det kanske det redan är? Jag kan inget om sånt 😔

 2. Så roligt att du sparar på lite äldre böcker 🙂 Jag kommer ihåg att jag tyckte om Pettson och Findus 🙂 Vilken söt spargris och jag håller med om att man inte har så mycket mynt som förr 🙂

 3. så otroligt med så gamla böcker 😀
  Åhh sådan spargris har jag oxå men i brun – låg en massa gamla bilder i vilken man gjorde förr – var ägare la i en liten bild på sig sj 😀

 4. Det måste vara en helt fantastisk känsla att ens hålla i din boken. Tänk så många som njutit och förtrollats av dess ord. Jag skulle vilja komma hem till dig och titta, känna och klämma på alla dina prylar. Gudars vad mycket fint du hittar, får och köper. Mycket historia i ditt hem. KRAM
  Fnulan recently posted..Veckans Gissningslek

 5. Fina presenter du fick! Jag tyckte särkilt om den första som du samlar på, en riktigt häftig grej att samla på så att man blir sugen själv att börja samla på något sånt roligt. Hur kom du fram till att du skulle samla på just Bland Tomtar och Troll?
  Olga recently posted..Dikt till min son

 6. Men vad roligt att ha en sådan tidig utgåva. Vilken fin julklapp och vad roligt att du samlar på Bland tomtar och troll. Det är något särskilt med gamla böcker.

 7. Åh, va mycket fina saker du har fått.
  Sånna här presenter är verkligen så värdefulla!
  Så mycket historia i dem på nått sätt 🙂

  Kan man tömma grisen utan att ta sönder den?
  Hade en liknande sån när jag var yngre men den var man tvungen att krossa för att få ut pengarna, synd på en sån fin spargris 🙂

  Kram kram
  Jenny recently posted..Rabbaterat

  1. Visst fint jag :). Ja det är ju verkligen det, något extra när man känner anknytningen till sakerna :).
   Den har en liten öppning längst ner som man får snurra på :). Trist att din var sådan man var tvungen att krossa :/

 8. Wow vilken gammal utgåva av bland tomtar och troll! Det var ju bästa boken som liten. Jag tyckte den var så vacker med alla bilder. Måste fråga mamma var min gamla kan vara (det var dock en betydligt senare utgåva, haha). Förstår att den känns häftig att ha!
  Så fina klappar du annars har fått. Verkligen såna där klappar med tanke bakom man blir glad av att få för att det är något man vill ha och uppskattar. 🙂

  1. Ja eller hur :D. Den känns unik :). Jag älskar också de böckerna, samlar på dem så har flertalet i min bokhylla :D. Min mamma samlade på dem till mig varje julafton när jag var liten så har alla dem kvar :D.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: