Vi köpte ett liftkort på Källviksbacken åt William idag. Sedan så åkte vi till Sawanne och åt lunch tillsammans. Det var jag, Björn, William, sedan Williams farmor samt faster. Efter lunchen åkte jag hemåt, hade tråkigt så tog min bil till PMU. Hittade massa loppisfynd åt mamma där men inget åt mig själv. Så styrde bilen mot Borlänge för att spana in deras loppisutbud.

När jag åkte från Falun låg en blå sopsäck intill vägrenen. Det går i 110 mellan Falun och Borlänge så tyckte det kändes lite dumt att den låg där. Åkte längre och då ser jag en ny blå sopsäck, denna liggandes mer i vägen men lyckades åka förbi utan problem. Så fortsätter jag köra, närmare mig Borlänge när en bil åker framför mig med släp. Helt plötsligt så ser jag hur en stor blå sopsäck åker av bilen och landar nära min bil! Som tur var fanns ingen bredvid så jag kunde byta fil! Inser att det ligger en GRAN i sopsäcken! Den som körde åkte vidare, hen hade då alltså tappat 3 granar mellan Falun och Borlänge på en 110 väg!

Jag ringde polisen så fort jag stannat bilen vid Erikshjälpen. Berättade om att det ligger tre stora sopsäckar efter vägen. De skulle då skicka ut någon som skulle plocka upp dessa, fick ett tack att jag ringde. Det kändes bra, men tänker om någon kommer och kör in i det där! Jag mådde dåligt efteråt själv, tänk om jag bara kört lite närmare då hade jag kunnat få en gran på bilen…

Hur som helst på Erikshjälpen hittade jag en samlartallrik med Orsakyrka på för 20 kronor. Jag köpte den på en gång, den hänger nu i mitt kök. Som du nog förstått är mitt hem ett dalahem. Här finns det alltid plats för Dalarna.

Relaterade etiketter:

26 kommentarer

 1. Fy vad läskigt. Ja det kunde ju gå riktigt illa! Hoppas föraren blev stoppad eller märkte det sen så inga fler granar tappades. Får titta en eller två gånger så att hen verkligen lastsäkrat ordentligt nästa gång. Bra att du ringde polisen. 🙂

  Kul att det var lite av en jultallrik. 🙂 förstår att det finns mycket Dalarna i ditt hem. Inte så konstigt heller med så mycket fina motiv det verkar finnas som görs kopplat till Dalarna.

  1. Ja det var verkligen läskigt :(. Tänker om den träffat någon, var nära för mig. Man får ju hoppas att något hände i alla fall :). Ja det är ju lite extra fint för mig 🙂

  1. Ja det var verkligen det :-o. Är glad för det, och vet ju att andra klarade sig med eftersom det inte blev något som det stod om :). Visst är den fin, passar nog extra bra här eftersom jag är från Orsa 😀

  1. Ja absolut, sa efteråt till Polisen att man är ju liksom osäker på när man ska ringa men han sa att “det är just det där så är så farlig tanke, man tänker att någon annan säkert ringer och så gör ingen det. Ni som hör av er en extra gång är de som ska ha en eloge” det kändes bra i alla fall 🙂

 2. Men what! Fy så obehagligt att granen landade nära men ändå tur att det inte hände nåt värre men så oansvarigt av den föraren!! Kul med loppisrundor iaf! ??

 3. Men vilken idiot!! Framförallt när det kan vara halt ute och någon får för sig att tvärbromsa. Så bra att du ringde polisen. Hann du ta nummerreg? Jag funderar på om det är någon som dumpar av med flit..
  Att du älskar ditt Orsa det har jag märkt, så fantastiskt. KRAM
  Fnulan recently posted..Vad kommer att hända med bloggen?

 4. Så sjukt det där med granarna :O Vilken tur att du inte fick säcken på bilen. Dåligt av föraren att inte se till att grejerna sitter fast.. Bra att polisen skulle plocka upp säckarna så att ingen kör på dom 🙂
  Sarah recently posted..WILDCATS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!
%d bloggare gillar detta: