Lunch på stan, loppisar och att nästan krocka med en gran.

Vi köpte ett liftkort på Källviksbacken åt William idag. Sedan så åkte vi till Sawanne och åt lunch tillsammans. Det var jag, Björn, William, sedan Williams farmor samt faster. Efter lunchen åkte jag hemåt, hade tråkigt så tog min bil till PMU. Hittade massa loppisfynd åt mamma där men inget åt mig själv. Så styrde bilen mot Borlänge för att spana in deras loppisutbud.

När jag åkte från Falun låg en blå sopsäck intill vägrenen. Det går i 110 mellan Falun och Borlänge så tyckte det kändes lite dumt att den låg där. Åkte längre och då ser jag en ny blå sopsäck, denna liggandes mer i vägen men lyckades åka förbi utan problem. Så fortsätter jag köra, närmare mig Borlänge när en bil åker framför mig med släp. Helt plötsligt så ser jag hur en stor blå sopsäck åker av bilen och landar nära min bil! Som tur var fanns ingen bredvid så jag kunde byta fil! Inser att det ligger en GRAN i sopsäcken! Den som körde åkte vidare, hen hade då alltså tappat 3 granar mellan Falun och Borlänge på en 110 väg!

Jag ringde polisen så fort jag stannat bilen vid Erikshjälpen. Berättade om att det ligger tre stora sopsäckar efter vägen. De skulle då skicka ut någon som skulle plocka upp dessa, fick ett tack att jag ringde. Det kändes bra, men tänker om någon kommer och kör in i det där! Jag mådde dåligt efteråt själv, tänk om jag bara kört lite närmare då hade jag kunnat få en gran på bilen…

Hur som helst på Erikshjälpen hittade jag en samlartallrik med Orsakyrka på för 20 kronor. Jag köpte den på en gång, den hänger nu i mitt kök. Som du nog förstått är mitt hem ett dalahem. Här finns det alltid plats för Dalarna.

Orsakullan
Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

26 thoughts on “Lunch på stan, loppisar och att nästan krocka med en gran.

 1. Så sjukt det där med granarna :O Vilken tur att du inte fick säcken på bilen. Dåligt av föraren att inte se till att grejerna sitter fast.. Bra att polisen skulle plocka upp säckarna så att ingen kör på dom 🙂
  Sarah recently posted..WILDCATS

 2. Men vilken idiot!! Framförallt när det kan vara halt ute och någon får för sig att tvärbromsa. Så bra att du ringde polisen. Hann du ta nummerreg? Jag funderar på om det är någon som dumpar av med flit..
  Att du älskar ditt Orsa det har jag märkt, så fantastiskt. KRAM
  Fnulan recently posted..Vad kommer att hända med bloggen?

 3. Men what! Fy så obehagligt att granen landade nära men ändå tur att det inte hände nåt värre men så oansvarigt av den föraren!! Kul med loppisrundor iaf! 🌸💕

  1. Ja absolut, sa efteråt till Polisen att man är ju liksom osäker på när man ska ringa men han sa att “det är just det där så är så farlig tanke, man tänker att någon annan säkert ringer och så gör ingen det. Ni som hör av er en extra gång är de som ska ha en eloge” det kändes bra i alla fall 🙂

  1. Ja det var verkligen det :-o. Är glad för det, och vet ju att andra klarade sig med eftersom det inte blev något som det stod om :). Visst är den fin, passar nog extra bra här eftersom jag är från Orsa 😀

 4. Fy vad läskigt. Ja det kunde ju gå riktigt illa! Hoppas föraren blev stoppad eller märkte det sen så inga fler granar tappades. Får titta en eller två gånger så att hen verkligen lastsäkrat ordentligt nästa gång. Bra att du ringde polisen. 🙂

  Kul att det var lite av en jultallrik. 🙂 förstår att det finns mycket Dalarna i ditt hem. Inte så konstigt heller med så mycket fina motiv det verkar finnas som görs kopplat till Dalarna.

  1. Ja det var verkligen läskigt :(. Tänker om den träffat någon, var nära för mig. Man får ju hoppas att något hände i alla fall :). Ja det är ju lite extra fint för mig 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: