Börjar alldeles strax att jobba. Min korta dag idag, jobbar lyxiga tiden 7:45-11:30. Tänkte se om jag kan fixa naglarna idag, samt har en plan att köpa hårfärg till håret. Ska fixa fransarna också, hade tid idag 12:30 men blev uppskjutet så vet inte om det blir ikväll eller imorgon väntar på svar av hon som gör mina fransar.

Jag har nyss datumparkerat bilen, blir alltid så galet nervös av sånt där. Rädd att man ska ställa sig på något vis så man får böter, undrar ibland om jag är ensam om att alltid vilja göra rätt och känna rädsla för att göra fel.

Hoppas du får en fin torsdag!

46 kommentarer

 1. Åh vilken härlig kort dag!
  Så skulle jag vilja jobba varje dag. Komma upp tidigt, göra sitt jobb sen sluta tidigt och ha hela dagen på sig att göra vad man vill.
  Låter härligt att få fixa båda naglar och fransar 🙂 Lyx lyx lyx… haha!!!

  Hoppas du får en härlig dag,
  kram krma

 2. vad härligt att fixa naglarna och färga håret lite alltid skönt att fixa till sej lite 🙂 hoppas hon har tid att fixa dina fransar i kväll <3 ha en jätte fin dag på jobbet

 3. Bra att man vill göra rätt för sig som grundtanke =)… men jag själv är inte rädd för att göra fel heller! Att fela är ett sätt att lära sig, vissa smällar blir dock irriterande jobbiga för stunden men lärdomen ger en styrka och mod senare.
  Ha en fantastiskt dag själv<3 take care out there!

 4. Nädå, inte är du ensam, här har du en till. Vet jag att jag gjort fel så får jag en sån grym ångest. Kanske därför jag trivs inom husets väggar. Tror det är därför vi skaffar olika beteenden i livet, olika beroenden..just för att vi måste få ut det på någotvis. Datumparkering är otäckt ? virrmajjan Sandi skulle säkerligen missa något ?

 5. Jag är likadan, jag vill så himla gärna göra rätt hela tiden och det blir så himla fel för mig när jag inte gör rätt. Kanske därför jag var så slut i huvudet efter första jobbdagen igår, satt ju och var så otroligt fokuserad för ville göra rätt hela tiden. :/

 6. Härlig arbetstid! Låter inte alls dumt att ta halva dan till att ta hand om sig själv 🙂
  Jag är likadan, är alltid rädd för att göra fel. Följer jag inte regelverken på millimetern så får jag ångest, haha. Även om jag följer alla regler så är jag ändå rädd för att inte göra det. Tänker att det kanske har med ångesten att göra för min del.

  1. Nej det är liksom perfekt :D. Du vi låter precis lika :-o. Är nog så för mig med, den där ångesten och rädslan som får en att vilja göra rätt så man slipper oron.

 7. Den där rädslan med parkera bilen har jag också ibland, så nojjig när man inte är helt säker. Ibland har man kommit tillbaka och det har suttit en gul lapp på rutan.. usch, vilken jobbig känsla det är. Hoppas att du slipper det denna gången =)

 8. Du är inte ensam om att ställa bilen fel, min syster lyckas också med det ? Så spännande att du ska köpa hårfärg och färga håret. Hoppas att hon svarar snart så du vet när det blir av 🙂

 9. Hade också ett lyx pass idag, 7 – 12! Så lyxigt att fixa sig själv sådär, önskar jag hade tid och ekonomi till det hehe!
  Datumparkeringar kommer jag nog aldrig lära mig haha.

 10. Skönt med en kort jobbdag. Lite egentid är aldrig fel. Håller med dig, det gäller att hålla tungan rätt i munnen så att det inte blir fel. Ibland går det åt pipsvängen i alla fall 🙂

 11. Datumparkering har jag väldigt svårt att få rätt på ?
  Jag har också en sån skön dag på torsdag, det är såå skönt!!!

 12. Jag kan ju verkligen noll om saker som t.ex fransar men jag tänkte att nu frågar jag dig som brukar fixa dom; Jag har hört att ens egna fransar tunnas ut när man fixar dom, stämmer det?
  Så skönt med en kort dag på jobbet så att du kan spendera tid med dig själv och för dig själv. Det är alldeles för lätt att glömma det.

  1. Det är mer så att fransarna känns tunnare för man vänjer sig med att ha så fylliga :D. Alltså när man väl tar bort blir man ovan, du vet man lär sig se saker man tidigare inte sett 😀

 13. Ja det är verkligen lyxig tid du jobbar på torsdagar, hade inte heller sagt nej till den. Då får du ju även chansen att hinna med annat vilket är bra 🙂

 14. Verkligen lyxigt med ett sånt kort jobbpass 🙂 Spännande att köpa hårfärg 🙂 Om du färgar det måste du visa hur det blev sen 🙂

 15. Så kul att göra naglar och fransar ! Jag måste också göra mina fransar snart igen ! Det är ju så himla skönt att slippa sminka sig ;D !

 16. Ja det var en kort arbetsdag. Det är kul att fixa hår och fransar. Hoppas det blev av. Går du på salong eller hemma hos någon?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa