Jag skulle börjat jobba idag, men ligger istället i en rejäl förkylning. Då menar jsg verkligen rejäl också är helt slut och har både öronvärk, snuva, värk i bihålorna och påbörjad hosta. Livet liksom! Är ändå glad att jag klarat mig frisk genom behandlingen. Dock kändes det så fel när jag skulle träffat chef idag och pratat. Vi tog det digitalt men det blir så många tankar i huvudet, både före och efter.

Efter dessa tio veckor är jag inte samma människa som innan. Jag har lärt mig vart mina gränser går. Den personen som klev in på dagvården är inte samma som lämnat. Det här medför också att jag inser att jag är sjuk, något som andra inte ser på mig. Det blir liksom en krock då, hur ska någon förstå hur dåligt skick jag faktiskt varit i?!

Jag har lågt ferratin, jag har haft påverkade levervärden, jag har varit så deprimerad och dålig att jag nästan lagts in på psyk. Utöver det förstått att min kropp varit redo att stänga ner, jag har precis fått en ämnesomsättning. Svettas för första gången i mitt liv, jag är inte iskall längre, tappar inte håret, jag är inte lika deprimerad, och mindre trött än tidigare. Jag sover hela nätter, något jag tidigare inte gjort.

Nu har jag fått hjälpen att ta mig mot friskhet, men jag är inte frisk ännu. Därför skrämmer mig livet utanför dagvården så extremt mycket. På dagvården går man runt med sitt täcke, sover och äter. Men i världen utanför?! Här förväntas jag fundera normalt, utan täcke, filt eller stöttning och det är svårt. Förbannat skitsvårt!

15 kommentarer

 1. Så skönt att du höll dig frisk under hela din behandling 👍😊. Man ska ju inte jobba när man är sjuk. Så det hoppas jag att chefen förstod.

  Jag är glad att du känner att du klev ur behandlingen med nya tankar & med ett bättre mående.
  Jepp. Nu börjar själva resan. Men har du klarat behandlingen på 10 veckor. Så är har säker på att du klarar denna resa med 👊❤️

  Ta hand om dig❣️🤗

  Jessifri85 recently posted..Min helg

 2. Vilken otur att du blev förkyld när det var dags att återgå till jobb. Men så härligt att de 10 veckorna varit till nytta så att du mår så mycket bättre, förstår att det kan skrämma att stå på egna ben, men det tror jag du klarar.

 3. Så härligt att du mår bättre nu och bra att de har koll på dina värden. Lågt ferritin innebär ju att järndepåerna är låga, och klart man då är trött. Vet att jag fråga dig för något år sen om man kollat det på dig. Vården brukar va duktig på HB men det säger ju inte allt.
  Ta hand om dig fina du. Och lev väl!

   1. Ja så är det ju att de kommer av det. Och ännu värre om man har riklig mens också. Har själv varit där och vet hur man kan må av det. Fortsätt växa i din hälsa och i ditt liv. Du kommer framåt hela tiden. Lita på det.
    Du känns lyckligare på något vis. Stämmer det?
    Kram

 4. Tajmingen av förkylningen var minst sagt fel! Men det kan du ju inte göra nåt åt. Hoppas dock att du har en förstående chef och arbetskamrater. För det lär du behöva. Ätstörningar måste man nog kämpa med hela sitt liv, men det bör bli lättare och lättare att besegra sjukdomen. Å du är på god väg!

  BP recently posted..Glad måndag

 5. Jag kan bara föreställa mig hur svårt det måste vara att plötsligt ta klivet ut i världen utanför dagvården. Att gå från trygghet och ständig stöttning, till att fungera ute i världen alldeles själv. Men du har lärt dig något oerhört viktigt, för vetskapen om var ens gränser går ger en helt annan möjlighet att vara stark och stå upp och kämpa för sig själv. Tro på din inre styrka, för den har burit dig såhär långt på vägen mot att bli frisk. Nu ska den bära dig hela vägen till ditt mål<3

  Jag vill också tacka för din fina kommentar som du skrev i mars, men som jag såg först idag. Den hade konstigt nog hamnat i skräpposten. Jag är glad att jag hittade den<3

  Lillan Kind recently posted..När ljuset återvänder

 6. Förhoppningsvis har du fått goda verktyg men än är det en process. Vilken otur med förkylningen men det går mycket nu.

  Krya på!

 7. Så trist att man förväntas fungera normalt ute i ”den riktiga världen”. Vad är ens normalt? Sådan får mig bara att än mer vilja flytta ut på landet, bo där permanent och inte bara på helger. Där kan man i större mån vara precis den man är.

  Jag hoppas du fortsätter din resa mot att må bättre! Önskar dig allt gott!
  Daniel Erik recently posted..Love is in the Air | Gay Couple

 8. Ja nu börjar den tuffa biten för dig. Får ni någon stöttning nu efteråt? Önskar så att jag kunde göra något, men har inte den kunskapen. Däremot lyssnar jag gärna om du vill….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!
%d bloggare gillar detta: