Dark Mode Off / On
Lärarprogrammet

En lyckad uppgift.

DET gick jätte bra med uppgiften idag. Barnen var verkligen hel nöjda och då anser faktiskt jag att man lyckats riktigt bra. För är barngruppen nöjd då är faktiskt arbetet bra gjort. Jag är skit glad för de, man kände riktigt lyckorus i kroppen efteråt. DÅ i den stunden kom jag på varför jag vill bli lärare. Av någon underlig anledning så när man läser och läser känner man ibland sådan maktlöshet. VAD fan vill jag bli och är det här verkligen rätt för mig tankarna. Så kom jag på idag att ja det är rätt för mig faktiskt. ATT bli lärare och arbeta med barn det är på något vis jag och det passar mig jätte bra.

Annars gick jag, Sandra och Lisa och käkade lite lunch på stan och gick igenom arbetet och det var skit kul. LETAR mig galen efter en typ näthat. Ni vet sån där man använda förr i världen platt hatt med nät framför. Finns fan inte och det är surt. Jag längtar i alla fall tills den tjugosjunde. KÄNNS skit kul att klä ut sig i något som man aldrig skulle ha annars. Jag funderar lite över musiken känns som mellan 1900-1940 kan det bli svårt att hitta musik, sen eftersom vi ska vara här får jag lite halv ångest för jag tänkte ju att vi skulle dansa och sånt men blir trångt i mitt vardagrum MEN man kan ju hoppas att det löser sig. Jag ser verkligen fram i mot detta.

Kvällen har annars varit väldigt lugn imorgon ska sonen ta spruta nummer två. Det gick jätte bra med första sprutan så jag tror faktiskt inte det kommer bli något denna gång men vad vet man, jag fick ju kallelse för spruta två när jag tog den förra automatiskt men misstänker att den inte behövs men tar med den i alla fall.
Pratade med personalen på sonens förskola idag och då sa dom att dom vänta tills riskgrupperna samt företagen är klara. TYCKER faktiskt det är konstigt, när man jobbar med barn är man uppe i smittor hela tiden. Barn är inte direkt kända för att vara friska, och så kul är det ju inte som personal att vara sjuk stup i ett heller. Som förut minns en som berättade att i början när hon blev lärare så var hon sjuk i magsjuka nästan varje vecka. MENAR va fan, ska man behöva må så kasst jämt. Vet det är är ett känsligt ämne och nästan tabu att ta upp men jag tycker faktiskt att har man ett sjukt barn då har man han eller hon hemma. MEN tar inte med sjuka barn till förskola och skola då får dom stanna hemma för alla barn samt personals skull. Vissa hävdar ju att har man valt de yrket får man skylla sig själv, precis som folk ansåg om en kille som blev björnbiten i skogen när han arbetade. MEN man undrar ju om man resonerar på samma sätt om någon blir påkörd av en truck eller får ett lass lådor över sig på jobbet. Du får skylla dig själv att du är yrkeskadad för du valde de jobbet. Jag tycker faktiskt att sjuka barn bör stanna hemma, sen visst att vissa smittor smittar innan det bryter ut men som feber typ där barnet har feber när man lämnar helt groggy på grund av på proppad alvedon, eller föräldrar som typ. Hn bajsade löst i morse men blir det så hn spyr hör av er. MENAR bajsar barnet löst tar man då inte det säkra före det osäkra? Som magsjuka det är ju vidrigt varför vill man utsätta andra för de? Kanske bara jag som resonerar på det sättet vad vet jag. Tycker i alla fall själv att när sonen är sjuk då vill jag ju ha honom ner bäddad hemma, ompysslad och mysigt. Minns ju hur man tyckte om det som barn när man fick te och mackor på soffan eller coca cola när man hade magsjuka. Kikade på film och myste. Fast ja när jag hade feber så låg jag mest utslagen och orkade fan ingenting men vid magsjuka. Förstår inte varför vissa då lämnar sina barn vill man inte att dom ska få bli friska i tid? SEN vet jag många som resonerar att det är en ekonomisk fråga, typ att JA men jag har INTE råd att få mindre pengar. Men då funderar man ju på varför man skaffade barnet från första början, om barnet är en belastning när den är sjuk? Jaja, nu ska jag inte provocera mera antar att folk redan är förbannade.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: