Fick denna tidningen idag! Medlem sedan snart ett år tillbaka.

Imorse ville jag inte gå upp. Jag låg i sängen tills klockan 10:00 och funderade på att ligga kvar hela dagen. Jag hade ångest. Jag började ångra saker jag gjort eller inte gjort, oroade mig för saker och kände jag ligger kvar. Jag hade dessutom drömt att jag befann mig på Orsacamping och det var så stökigt därnere. För mig blir det därnere eftersom perspektivet var ifrån att jag fortfarande bodde där. Drömmer jag om Orsa är det alltid Kyrkogatan och Staren jag drömmer om. Jag drömmer om att jag befinner mig där och ger ner på campingen. Kanske för att jag befann mig där på campingen så ofta som barn? Jag vet inte, Orsacamping ser inte ens längre ut som det gjorde när jag var barn. Men när jag drömmer så är jag tillbaka vid gamla bassängerna och i natt var det alltså stökighet. I drömmen luktade det urin och var hemskt, jag fick något brev och insåg att personen bredvid mig tänkte mörda mig. Jag försökte tolka brevet men kunde inte läsa. Ofta är det så när jag drömmer, att jag tappat förmågan att läsa.

Jag vaknade med ett ryck och mådde sedan dåligt. Låg kvar och ville inte gå upp, det var som att drömmen hängde sig kvar. Ett obehagsmoln jag inte kunde släppa, men så gick jag ur sängen mirakulöst. Jag tog en dusch och ser att jag fått ett mail. Jag läser detta och känner en glädje i kroppen. Sedan tog jag en promenad, där i höstens vackra färger och fina varma höst kände jag en glimt av lycka inom mig. Jag kände hopp och tacksamhet. Tacksamhet för att jag får uppleva denna vackra höst och hopp om att bli frisk. Det tar så klart tid och det måste det få göra, men jag har ett hopp om förändring. Det var en fin befriande känsla.

34 kommentarer

 1. Hej! Tack för att du tittar in på min blogg. Så jobbigt med drömmar, jag kan med drömma intensivt så att jag blir rädd när jag vaknar! Alltid lika lättad när jag märker att det inte är på riktigt, men vissa drömmar håller sig kvar ändå långt efter man vaknat! Ångest är inte kul (syftar på ditt inlägg i mitt blogginlägg tidigare idag) så förstår vad du går igenom även om jag inte fått utmattningssyndrom. Lider dessvärre själv av GAD (generaliserat ångest syndrom) nu är det bättre och varit så i 1,5 år med hjälp av mindfullness, psykolog och jag jobbar ständigt med mig själv. Kämpa på för det kommer bli bättre med tiden.

  Med vänlig hälsning
  Annika

  (PS vet inte om mitt meddelande kom fram?)

  1. Ja det är inte kul när man känner att man är rädd när man sover. Det blir jobbigt :/. Jag ser framemot att bli bättre, känner mig trött så ofta och vill så gärna tillbaka till livet :). Ditt meddelande kom fram :D.

 2. Underbart att höra att dagen fick en sån vändning iaf och att du känner hopp, det måste helt enkelt bara få ta sin tid!☺
  sv: kan rekommendera Kinesiologi iaf, hon övertygande mig igår om att det faktiskt var något bra och vettigt hon höll på med!

 3. Ingen rolig dröm. Det sägs ju att alla drömmar har en betydelse. undrar vad den drömmen betyder?

  Härligt att lite glädje tog sig in. Det är skönt att få vara ute och rensa tankarna iblend..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa