Tidningar och utmattningssyndrom.

Fick denna tidningen idag! Medlem sedan snart ett år tillbaka.

Imorse ville jag inte gå upp. Jag låg i sängen tills klockan 10:00 och funderade på att ligga kvar hela dagen. Jag hade ångest. Jag började ångra saker jag gjort eller inte gjort, oroade mig för saker och kände jag ligger kvar. Jag hade dessutom drömt att jag befann mig på Orsacamping och det var så stökigt därnere. För mig blir det därnere eftersom perspektivet var ifrån att jag fortfarande bodde där. Drömmer jag om Orsa är det alltid Kyrkogatan och Staren jag drömmer om. Jag drömmer om att jag befinner mig där och ger ner på campingen. Kanske för att jag befann mig där på campingen så ofta som barn? Jag vet inte, Orsacamping ser inte ens längre ut som det gjorde när jag var barn. Men när jag drömmer så är jag tillbaka vid gamla bassängerna och i natt var det alltså stökighet. I drömmen luktade det urin och var hemskt, jag fick något brev och insåg att personen bredvid mig tänkte mörda mig. Jag försökte tolka brevet men kunde inte läsa. Ofta är det så när jag drömmer, att jag tappat förmågan att läsa.

Jag vaknade med ett ryck och mådde sedan dåligt. Låg kvar och ville inte gå upp, det var som att drömmen hängde sig kvar. Ett obehagsmoln jag inte kunde släppa, men så gick jag ur sängen mirakulöst. Jag tog en dusch och ser att jag fått ett mail. Jag läser detta och känner en glädje i kroppen. Sedan tog jag en promenad, där i höstens vackra färger och fina varma höst kände jag en glimt av lycka inom mig. Jag kände hopp och tacksamhet. Tacksamhet för att jag får uppleva denna vackra höst och hopp om att bli frisk. Det tar så klart tid och det måste det få göra, men jag har ett hopp om förändring. Det var en fin befriande känsla.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

34 thoughts on “Tidningar och utmattningssyndrom.

 • 28 september, 2016 at 18:55
  Permalink

  usch inget kul när drömmar hänger kvar efter man vaknat. Skönt du kom upp och ut en sväng och härligt med mail som får en glad 🙂

  Reply
 • 28 september, 2016 at 19:06
  Permalink

  Hej! Tack för att du tittar in på min blogg. Så jobbigt med drömmar, jag kan med drömma intensivt så att jag blir rädd när jag vaknar! Alltid lika lättad när jag märker att det inte är på riktigt, men vissa drömmar håller sig kvar ändå långt efter man vaknat! Ångest är inte kul (syftar på ditt inlägg i mitt blogginlägg tidigare idag) så förstår vad du går igenom även om jag inte fått utmattningssyndrom. Lider dessvärre själv av GAD (generaliserat ångest syndrom) nu är det bättre och varit så i 1,5 år med hjälp av mindfullness, psykolog och jag jobbar ständigt med mig själv. Kämpa på för det kommer bli bättre med tiden.

  Med vänlig hälsning
  Annika

  (PS vet inte om mitt meddelande kom fram?)

  Reply
  • 29 september, 2016 at 11:06
   Permalink

   Ja det är inte kul när man känner att man är rädd när man sover. Det blir jobbigt :/. Jag ser framemot att bli bättre, känner mig trött så ofta och vill så gärna tillbaka till livet :). Ditt meddelande kom fram :D.

   Reply
 • 28 september, 2016 at 19:08
  Permalink

  Så länge hoppet inte sviker en så finns det alltid en möjlighet =)… hejjar på dig! Ta hand om dig söta du<3 Kramar

  Reply
 • 28 september, 2016 at 19:17
  Permalink

  Skönt att du tog dig upp ur sängen och kunde ta en promenad trots att du mådde så dåligt <3

  Reply
 • 28 september, 2016 at 19:18
  Permalink

  Usch, låter som en jobbig morgon :/ kram

  Reply
 • 28 september, 2016 at 20:12
  Permalink

  Underbart att höra att dagen fick en sån vändning iaf och att du känner hopp, det måste helt enkelt bara få ta sin tid!☺
  sv: kan rekommendera Kinesiologi iaf, hon övertygande mig igår om att det faktiskt var något bra och vettigt hon höll på med!
  Kattis recently posted..Det här med Kinesiologi

  Reply
  • 29 september, 2016 at 11:14
   Permalink

   Ja det kändes bra faktiskt :). Som att man märker förändringar 🙂

   Reply
 • 28 september, 2016 at 20:38
  Permalink

  Men åh såå jobbigt!! Får verkligen hoppas att allt blir bättre!!

  Reply
 • 28 september, 2016 at 20:45
  Permalink

  Va alldeles för länge sedan jag köpte mig en tidning, de måste jag verkligen göra! 🙂

  Reply
 • 28 september, 2016 at 20:48
  Permalink

  Tänk vad vissa drömmar kan förstöra en hel dag. Hoppas ångesten släppte snabbt.

  Reply
 • 28 september, 2016 at 21:39
  Permalink

  Ingen rolig dröm. Det sägs ju att alla drömmar har en betydelse. undrar vad den drömmen betyder?

  Härligt att lite glädje tog sig in. Det är skönt att få vara ute och rensa tankarna iblend..

  Reply
  • 29 september, 2016 at 11:24
   Permalink

   Nej den var jättejobbig och jag hoppas verkligen inte att den har någon betydelse :S. Ja det är skönt när man får små glada stunder 🙂

   Reply
 • 28 september, 2016 at 21:58
  Permalink

  Men otäckt med dina drömmar,det blir säkert bättre med tiden,skönt att du fann styrka under promenaden.kram

  Reply
  • 29 september, 2016 at 11:37
   Permalink

   Ja det är jobbigt, men tror på promenaderna det är skönt 🙂

   Reply
 • 28 september, 2016 at 23:09
  Permalink

  usch vet hur de e att må så där jobbigt
  hoppas verkligen att du piggar på dej kramizar

  Reply
 • 29 september, 2016 at 02:23
  Permalink

  vad härligt att du fick en bra avslut på det hela. Att vakna med ångest är inget kul :/

  Reply
 • 29 september, 2016 at 08:01
  Permalink

  Ett väldigt fint friskhetstecken att du kan se och uppleva glädjen. Så härligt att läsa.

  Reply
 • 29 september, 2016 at 08:56
  Permalink

  Åh, så bra tidning.. Men så mycket hemskheter…

  Reply
 • 29 september, 2016 at 10:31
  Permalink

  Härligt att du fick så fina känslor ?
  Alice recently posted..Mysdag

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: