Dagens middag – Vegetarisk soppa (kan enkelt bli helt vegansk) med halloumi.

img_9016

Gjorde denna soppa idag, jättegod var den och enkel. Själva soppan är helt vegansk men eftersom jag toppade med med halloumi blir den alltså vegetarisk. Vill du äta helt veganskt så ta helt enkelt bara bort halloumin.

Receptet:

1 burk med krossade tomater
1 burk kokosmjölk
5 dl vatten
2 buljongtärningar
1 msk curry
2,5 dl röda linser
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
½ röd chili.
1 halloumi

Tillagning:

Börja med skölja av linserna. Sedan hackar du löken (jag är allergisk så jag plockar bort just detta, men William och Björn äter), skär sedan chili och vitlöksklyftan i tunna små skivor. Häll allt i en stor kastrull tillsammans (linser, chili, vitlök, lök) och stek upp tillsammans med en liten skvätt olja. När allt stekts upp häller du i krossade tomater, kokosoljan, vatten, buljongtärningarna och curryn. Sedan får detta koka under lock i 15 minuter.
Vill du ha halloumi som topping så börja steka på den lite lätt i stekpannan cirka 5 minuter innan middagen är klar.

Servering: 

Ta en tallrik, häll i valfri mängd soppa och toppa med halloumi. Man kunde även ta koriander men det tycker inte Björn om så det skippade jag. Kändes rätt onödigt att köpa koriander om inget äter det ändå.

Pris och mängd: 

Väldans billigt, en middag för 3 och två matdosor, dessutom chansen att ta om maten gick på 100 kronor ungefär. Alltså väldigt billigt och sen var det ju dessutom väldigt lättlagat vilket jag gillar.

Bedömning av rätten:

Riktigt gott, jag som gillar chili tyckte om att det var lite styrka i rätten. Kan absolut rekommendera detta som en enkel middag så här mitt i veckan. Nyttigt, näringsrikt och gott! Rekommenderas!

Madeleine Stenberg

Madeleine är namnet, född 1984 i Orsa i Norra Dalarna. Som nittonåring flyttade jag till Falun och bor här sedan dess. Jag blev gravid nitton år gammal och mamma några månader senare och var då tjugo. Är utbildad förskollärare, grundskollärare F-9 och studerar till specialpedagog. Jag är även doula (förlossningsstöd), hjälpmamma & kursledare i den ideella föreningen Amningshjälpen.

Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

64 thoughts on “Dagens middag – Vegetarisk soppa (kan enkelt bli helt vegansk) med halloumi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: