Dark Mode Off / On
Utmattningssyndrom

Utmattningssyndrom – En trött dag och en nedstämd känsla.

Jobbade min tid idag och det var givande. Jag hade något att göra och då går ju tiden rätt så snabbt. Jag vill ju göra saker, inte sitta stilla och rulla mina tummar. Det är viktigt för mitt mående. Ändå var jag deppad när jag vaknade idag, jag ville egentligen inte ur sängen och än mindre göra något. Men att ta sig upp är viktigt, jag tog mig till jobbet och jag fick något gjort.

Tyvärr tar dåliga och negativa energier för mycket på min, det gör att om något är negativt är det inte så enkelt för mig att längre tänka ny dag och nya möjligheter. Därmed var förra veckans dåliga start något som kommer ta tid för mig satt känna glädje inför igen. Det är som att ”en andra chans” inte längre finns i mitt. Eller en andra chans, egentligen är det den fjärde, femte och sjätte chansen och då finns inte glädjen där längre.

När jag kom hem idag däckade jag på soffan. Då hade jag promenerat både till och från jobbet, hoppat av vid Williams skola och lämnat mitt busskort och gick hem igen. Somnade helt utslagen på soffan och sov i TRE timmar. När jag vaknade såg jag att Kopparstaden delar ut biljetter till Svenska skidspelen så jag skyndade mig dit tillsammans med böcker jag lånat och hämtade biljetter och lämnade böcker på biblioteket. Björn hämtade upp mig och efteråt åkte vi till Maxi.

Nu är jag trött igen, det är snart middag. Sedan får jag se vad vi ska göra, blir nog en lugn kväll i alla fall. Ska försöka köra med lite meditation och andning. Det är viktigt för mig. Viktigt för att jag ska må bra.

36 Comments

  1. Skönt att du idag hade saker att göra. Och så intressant att höra att du tycker att andning och meditation är viktigt för dig. Det är vad vårt examensarbete handlar om nämligen.

  2. Oj, ja då var du trött. Själv är jag en aning trött med nu, men jag tror att kroppen skriker efter ljuset och våren. 🙂

  3. Jag har ju inte varit där själv, men jag har föstått det lite som att man har svårare att liksom släppa negativa tankar och känslor, som du säger, det är inte bara att släppa det och tänka att ”imorgon är en annan dag”, utan det liksom hänger i. Är det så?

    SV: Det var verkligen ett bra år förra året, det hände mycket, mest bra saker och Leksands avancemang var nog höjdpunkten ändå 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: