Dark Mode Off / On
Läraryrket

Äntligen HELG!

Ont i fötterna, ont i ryggen och ser ut som ett krockat skithus. Lika pigg som ovan på bilden jag tog i somras är jag verkligen inte. Känner mig helt slut i kroppen, det finns en del skämtbilder på Facebook där lärare firar så fort de blir lediga, jag ser verkligen lite så idag. Behövde verkligen lite paus och ledighet som helg. Fast tror väl alla känner så oavsett yrke, det är jubel när man är ledig och får njuta av livet en stund.

Idag skulle jag vilja ta mig ett glas vin. Det hade varit gott, det är alldeles för lite vin i vardagen tycker jag. Jag dricker i regel alldeles för lite både vatten och dåligheter som vin. Men nog är det gott med ett glas vin ibland.

Två dubbeldagar med föräldramöte och det känns det här med kvällsjobb är nog inte riktigt min äppelkaka, jag som gärna lägger mig så tidigt jag bara kan på kvällen. Men så är det när man är både mamma och lärare.

Nu till något roligare, idag efter jobbet hämtade jag ett paket med linsvätska på ICA Supermarket, visade sig att Lisa och lilla Alice var på stan så vi stämde en träff lite spontant på en kaffe och kladdkaka. Jag sa att jag förtjänar en kladdkaka och Lisa sa att hon nog egentligen inte gjorde det men tog en ändå, jag sa att ”det gör du visst” man förtjänar alltid en kladdkaka, bakelse eller annat. Man borde utgå ifrån att varje dag tänka att man förtjänar något litet i livet, om det så är en promenad en massage eller ett gott skratt. Livet är till för att njutas av!

Känns som jag försummat bloggen på senaste. Jag har helt enkelt inte haft tid eller ork, sånt tycker jag inte om. Jag mår bra av att skriva av mig och behöver verkligen skriva för att ha ett mående inombords som känns sunt. Det är min ventil ut från kroppen och där jag samlar på mig energi. Den här helgen ska jag städa, ta promenader, prata massor med William och andas. Jag ska blogga och studera inför kommande vecka när jag ska åka på studier dagarna för ni vet när jag är på plats i Västerås. Det ska bli så spännande, äntligen börjar resan mot att bli specialpedagog, ett yrke jag verkligen ser framemot att arbeta med.

10 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: