Dark Mode Off / On
Hälsa & motion Tonårsbarn

Vakna i novembermorgon.

Jag ligger och känner mörkret från novembermorgonen i kroppen. Funderar på varför min kropp envisas med att vakna så tidigt alltid? Varför får jag inte sova längre än till cirka 6:00 max på morgonen. Jag som gärna sovit längre och tagit igen arbetsveckan.

Idag är det lördag och utanför mitt sovrumsfönster som är täckt med mörkläggningsgardiner så är det mörkt som i natten. Nog tänker jag på den saken ofta hur mörkt vi får ha det nästan alltid, och året runt.

William sover i alla fall, han var med klasskompisarna på ungdomsgården på kyrkan här uppe igår kväll. Tycker det är härligt att han hänger någonstans med ledare istället för på stan. Det ingiver en form av lugn för mig.

Medan jag ligger här och skriver börjar jag fundera på om jag kanske skulle knyta skorna och ta mig en morgonpromenad för att vakna upp, den känslan är ju väl värd efteråt. Ska ni göra något speciellt idag?

14 Comments

 1. Det lät skönt att starta dagen med en promenad 🙂 Det brukar jag göra på helgen, bästa starten 🙂 Hoppas du får en fin dag och helg 😀 Kram

 2. Här tog jag/vi sovmorgon idag 🙂 ja inte Elin men vi övriga.
  Skönt att Du än så länge har koll på William, man hör så mycket otäckt som händer när ”barnen” är ute om kvällen, fel tid, fel plats å plötsligt sker en olycka av nått slag.
  Vet inte hur Ni har det i Falun, det är sällan jag ser några rubriker därifrån… men stor del av Sverige verkar oroligt numera.

  Ha en fin lördag.

  1. Åh låter härligt :D.
   Ja fy :(. Än så länge är det nog ganska lugnt här, men händer saker i städerna runtomkring Falun istället :/. Men vet ju inte när det händer något här också. Det är ett rätt hårt klimat i Sverige :/.

 3. Förut vaknade jag alltid tidigt på morgonen och tyckte det var ganska skönt. Nu mera om jag får chansen att sova på morgon så vaknar jag jättesent. Blir väl så i perioder.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: